Etter at de tre settene av kampen var unnagjort var det ikke mer enn usle 36 poeng som skilte de to lagene. Lærerne endte på 1064 poeng, mens avisgjengen karret seg opp på 1100. Slike poengsummer hadde man små forhåpninger om på forhånd.

– Vi har planer om å gå ut i et bedagelig tempo, for så å ta det med ro etter hvert, uttalte avislaget før kampen. Den taktikken gikk omtrent bokstavelig talt i grøfta allerede etter de første to kastene, da mannen som startet ballet, Totti ”Gutterball” Lossius, la begge kulene pent ned i renna lenge før de var i nærheten av kjeglene.

Roligere går det knapt an å starte. Kanskje var det en feilvurdering av Hitra-Frøya å kjøre laguttak basert på stein, saks og papir i stedet for å satse på formspillere? Humøret holdt seg likevel bra, og etter en slik åpning var det klart at det bare kunne gå en vei.

Bambigutta

Etter den ustø starten, laget hadde jo på forhånd lovet grasiøse bevegelser i bambi-klassen og kunne ikke skuffe fansen, begynte kulene sakte men sikkert å holde seg mer på banen enn nede i renna. Poengene rullet inn i takt med stadig hyppigere forekomster av spare og strike, fenomener som bowlinggutta hadde lite bekjentskaper med på forhånd.

Faktisk gikk det etter hvert så bra at lokalavisas helter tok hjem første sett. Om det skyldes deres dyktighet, eller motstandernes mangel på sådan kan man bare spekulere i. Likevel var det ikke mer enn 56 poeng som skilte lagene etter den første runden. 284 – 340 var stillingen

Dopingrykter

I andre sett ble det tidlig klart at Fillan skole var ute etter seieren. Roar ”Skråball” Pedersen og Jan-Emil ”Strike” Græsli disket opp med spill som garantert ble lagt merke til av talentspeiderne på tribunen. Vigdis ”Pinfall” Glørstad også bidro med jevne serier, selv om hun var noe snillere med kjeglene enn de andre to. Flere av førstedivisjonslagene hadde folk til stede, og vi ser ikke bort fra at de prøver å snappe noen av talentene på skolelaget.

Etter at ”Strike” Græsli satte en serie med fire strikes på rad fulgt av en spare, ble det en periode hvisket i kulissene om at det var doping inne i bildet. Lokalavisa vil ikke spekulere i om det er hold i ryktene, man bare konstaterer at spillerens prestasjoner gikk noe ned etter at ”kaffekoppen” gikk tom.

1-1 etter to sett Hitra-Frøya hadde lite å stille opp mot slikt storspill, og det hjelper heller ikke på at man har spillere som Eirik ”Sleivkast” Eriksens på laget. Han frykter etter eget utsagn at han blir solgt med det første dersom formen ikke tar seg opp. Man kan bare lure på om han allerede står på lønningslista til et av motstanderlagene..

Hitra-Frøyas siste tilskudd, friluftsmannen Lars Otto ”Nature Boy” Eide fra Trondheim, kom i andre runde inn for første rundes svakeste ledd (Totti), men bidro ikke til å heve laget nevneverdig.

Avisgjengen hadde store forhåpninger etter å ha sikret seg Eide i overgangsvinduet, men lagledelsen er ikke overvettes imponert så langt. Dermed skulle han passe glimrende sammen med resten av spillergruppa. Selv med Terje ”Slowhand” Sandstads jevne serier gikk det ikke veien, og Fillan skole tok andre sett med god margin. 422 – 341 ble sifrene, og dermed overtok skolen også ledelsen sammenlagt med 25 poeng. Likevel ikke akkurat en betryggende ledelse før siste og avgjørende sett.

Siste sett avgjørende

Siste runde skulle vise seg å bli noe nært et av de mest spennende sportsøyeblikk siden Brå brakk staven. Både skolegjengen og avisgutta bowlet bra, og flere strikes ble prikket inn på begge lag. Avisa hadde likevel et lite overtak, og hentet ganske tidlig inn ledelsen. De to lagene lå lenge og knivet helt likt, og spenningen toppet seg da også Jane ”Split” Kaasbøll på skolelaget plutselig bestemte seg for å begynne å strike i stedet for å splitte helt mot slutten av kampen. Etter en neglebitende innspurt holdt det likevel ikke helt inn for Fillan skole. Kanskje ble forventningspresset for stort etter den glimrende andrerunden? Lokalavisas unge bowlinghåp tok altså til slutt både settet og sammenlagtseieren etter meget jevn bowling.

Laget vant 3-1, noe man etter sigende er særdeles godt fornøyd med i avishuset på Sandstad.

Til slutt må det sies at denne artikkelen er omtrent like seriøs som lokalavisas bowlingsatsing, dersom noen skulle være i tvil.

Andre serierunde

2. divisjon

Kraftlaget - Idema 994 – 792 4 – 0

Trønderbilene - KL Regnskap 1423 – 969 4 – 0

Bunnpris Frøya - Spar Sandstad 852 – 688 4 – 0

Hitra Pensjonist - Hjorten Kjøpesenter 1156 – 1142 3 – 1

1. divisjon

HitraMat - Team Kvernhusvik 1174-1262 1 – 3

HitraLaks - Hitra Bowlingklubb 1480-1478 3 – 1

Første serierunde

2. divisjon

Fillan Skole - Hitra-Frøya 1066 - 1100 1 – 3

Hitra Kommune - Frøya Sykehjem 762 - 789 1 – 3

BEWI .- Lerøy Midnor 1079 - 1100 1 – 3

Fokus Bank - Sparebank 1MN 904 - 977 1 – 3

Underlaget - Hitrahallene 912 - 940 2 – 2

1. divisjon

Hitralaks - Team Kvernhusvik 1522 - 1293 4 – 0

Hitramat - Hitra Bowlingklubb 982 - 1383 0 – 4