Representanter fra ungdomsrådene på Hitra (HUR) og Frøya (FUR) var på Ungdommens fylkesting Trøndelag (UFT) i helga.

– Vi fikk se ganske mange foredrag og diskuterte hvordan fylkesutvalget skulle jobbe framover. Vi fikk foredrag om taleteknikk og et foredrag fra Hans Lieng fra mobbeombudet og deres arbeid, sier Karl Brevik, leder i HUR.

Det er første gang guttene i HUR er med på UFT, og etterlater seg gode minner fra helga:

– Det var veldig lærerikt og vi fikk møte mange andre ungdommer som var interessert i politikk. Det var godt samhold og vi ble kjent med mange nye, sier Karl.

– Det var gøy å møte andre ungdomsråd, og lærte litt fra hva de jobber med i deres kommune, sier Aleksander i HUR.

– Ganske artig

UFT varte fra fredag til søndag, og guttene fra Øyregionen virker veldig fornøyd med deltakelsen:

– Det var ekstremt sosialt og ganske artig å jobbe med, sier Karl.

Brevik forteller at han synes spesielt at foredraget og taleteknikk var bra å ha med seg videre.

– Det jeg lærte mest av var hvordan man har debatt fra foredraget om taleteknikk, presentasjonsteknikk og debatteknikk. Det handlet om å være trygg på det man snakker om og seg selv. Jeg holdt presentasjon i morges og jeg brukte mye av det jeg lærte derfra. Man må være aktiv og ikke miste oppmerksom fra publikum.

De fikk se ulike foredrag under helga. Foto: Privat.

Fikk møte andre ungdomsråd

Sigurd Vie fra Frøya sitter selv i Ungdommens fylkesutvalg og var med å arrangerte helga. Han er også nestleder i FUR, men under helga var han med som representant fra Ungdommens fylkesutvalg.

– Formålet med UFT er å ha et samlingspunkt for politisk aktive ungdom og ungdomsråd i Trøndelag fylke. Ungdommens fylkesutvalg står bak, og vi er de som utfører arbeidsprogram som UFT vedtar på samlinga. Vi hadde noen foredrag, saksbehandling og sosiale aktiviteter senere.

Sigurd forteller at det er viktig for ungdomsrådene og møtes:

– Ellers hadde vi ikke hatt noen viktige formål, uten de forskjellige ungdommene i fylket sine meninger i Trøndelag, sier han.