Etter modell fra bildeinnsamling til Frøyas kjentmannsprøve ”Frøyavandrer” tidligere i år, starter nå tilsvarende innsamling på Hitra. Lokalavisa i samarbeid med arbeidsgruppa for den nye kjentmannsprøven på Hitra, ønsker at så mange som mulig sender naturbilder og turbilder tatt på Hitra. Så let gjerne i ditt eget bildearkiv eller ta med kameraet ut på tur i sommer, og del bildene dine.

I tillegg ønsker arbeidsgruppa forslag på nye turer på fast-Hitra. Som tidligere omtalt, er den tradisjonsrike Kjentmannsprøven på Hitra under fornying. Nå er det mulig å komme inn med turmål som hittil ikke er omtalt i dette turheftet.

Vi tar imot bilder og turforslag gjennom hele sommeren. Ved skolestart samles arbeidsgruppa for å se på innkomne forslag. Bildene vil bli presentert i bildeserier på lokalavisas nettavis hitra-froya.no gjennom sommeren.

Slik sender du bilder og turforslag

Lokalavisa skal stå for selve bildeinnsamlinga. Digitale bilder kan sendes til post@hitra-froya.no eller på mobil med kodeord HF TIPS til nummeret 2399. Husk å merke med fotografens navn og hvor bildet er tatt.

Husk å bare sende inn bilder du vet du selv har rettighetene til. Ved innsending gir du lokalavisa og Hitra kommune rett til å bruke bilde(ne).

Turforslag sendes til Anna-Marie Haugen på adressen anna.marie.haugen@hitra.kommune.no

- Arbeidsgruppa og kulturenheten Hitra kommune vil bestemme hvilke poster som skal være med i den nye Kjentmannsprøven, både nye og gamle. Så kan vi ta sikte på å offentliggjøre de utvalgte postene før utgangen av september, sier Haugen.