Med en gang du setter foten innenfor døra på Frivilligsentralen på Sistranda på Frøya lørdag ettermiddag, strømmer det fremmede toner og eksotiske rytmer mot deg. Lokalet er fylt til randen med folk fra en rekke nasjoner. Det er faktisk bare åtte av de i rommet som er fra Sudan.

Det er leder for Frivilligsentralen, Britt Ohrø som kom med ideen om å presentere alle de ulike nasjonalitetene som bor på Frøya. Tidligere har de hatt litauisk- og polsk aften.

- Det bor mennesker fra rundt 50 forskjellige land på Frøya, så vi har en del land igjen, smiler Ohrø.

Selv om ideen tilhørte Ohrø, er det i aller høyeste grad folk fra Sudan som har arrangert kvelden. Azhari og Altaher er to som har vært med fra første stund.

- Vi har laget sudansk mat og holdt et foredrag om landet vårt, forteller Azhari.

Guttene, sammen med flere andre, har jobbet i flere dager for å få klart arrangementet. De er veldig glade for at så mange kom og synes det er fantastisk å kunne bli kjent med så mange som bor på Frøya.

- Rett og slett lykkelig

Det ble servert tradisjonelle sudanske retter som foul, gima og asida. Foul er en rett der hovedingrediensen er bønner som er rørt sammen med olje, løk, krydder, egg og ost. Gima består av poteter, gulrøtter, erter, kjøttdeig, olje og krydder. Asida er Sudans svar på vår grøt. Det serveres også sauser, salater og brød.

Steinar Rabben er en av de som tok turen innom og synes aftenen har vært flott.

- Det er god mat, fin underholdning og veldig lærerikt, oppsummerer Rabben.

Ved et av langbordene sitter Hanna Hammer og Edel Marie Reppe og spiller kort sammen med flere andre.

- Dette har vært en herlig kveld, jeg er rett og slett lykkelig, sier Hammer.

Det er tydelig at Azhari og Altaher er veldig stolte av landet sitt, og det med god grunn. De er svært glade for å kunne vise folk fra Frøya maten som spises i Sudan, musikken som spilles, gjestfriheten og hvor mye mer Sudan er enn borgerkrig og konflikt. Det var rundt 70 personer som tok turen til Frivilligsentralen lørdag ettermiddag. Altaher takker alle som kom, og ønsker alle som vil velkommen på Språkkafeen på lørdager.