- Så langt er Boreal fornøyd med oppstarten. Det har imidlertid vært noen innkjøringsproblemer, spesielt med skoleskyssen, og dette beklager vi, skriver selskapet i en pressemelding nå onsdag ettermiddag.

Sist mandag startet Boreal Transport Midt-Norge å kjøre buss i to ruteområder på oppdrag for AtB. I flere kommuner, ikke minst her på Hitra og Frøya, er oppstarten blitt trøblete.

I pressemeldinga klargjør Boreal ansvarsfordelinga mellom Boreal og AtB. Sistnevnte eies av Sør-Trøndelag fylkeskommune, og er ansvarlig for å planlegge, kjøpe og markedsføre kollektivtjenester i fylket.  Mens Boreal eier bussene, er arbeidsgiver for sjåførene og kjører rutene.

- AtB har gjort noen ruteendringer, og har i tråd med sine retningslinjer informert om det. Ikke alle passasjerene har fått med seg alle endringene, og noen har dermed hatt noen ubehagelige overraskelser, skriver Boreal.

Busselskapet skriver at de på forhånd hadde hentet innTI ekstra bussjåfører  fra andre deler av landet som ekstramannskaper, i tilfelle oppstartsproblemer.

- Disse fikk i forkant opplæring, og har hjulpet til ved behov som har oppstått. Ved overdragelse av operatøransvar, som i dette tilfellet, gis sjåførene fra den tidligere operatøren rett til jobb i det nye selskapet. Til nå har ca 90 sjåfører har takket ja til dette, forteller Boreal.