- Vi er overrasket og overveldet, sier damene i Estlandshjelpen, etter at Anders Espnes ga dem mengder av varme og solide klær.

Om bare ei ukes tid går årets siste lass med klær og gaver fra Frøya og til fattige i Estland. Den siste onsdagen de tok i mot klær kom det inn tretti nye sekker, og julegavene har passert ni hundre.

- Bare "rettelige" klær

- Og så fikk vi alt dette fra Anders Espnes på Bruke, smiler Gerd Johansen, Lise Hammernes og Kari Kristiansen. De står på butikken hans på Sistranda og ser over alt det de har fått for å sende videre.

- Bare "rettelige" klær også, sier Lise Hammernes, mens hun viser fram varmt vintertøy for både store og små. Kjeledresser, bukser og jakker, men også noen par sko og en del t-trøyer og andre skjorter.

Godt å kunne bidra

Anders Espnes synes det er koselig med de gode tilbakemeldingene, og forteller hvorfor han gir bort klærne som har en innkjøpspris på minst førti tusen kroner.

- En del av dette er vareprøver, og varer vi ikke skal føre lenger. Jeg vet at damene legger ned mye frivillig arbeid, og at de hjelper trengende. Derfor synes jeg det er godt å bidra. Og jeg vet at det kommer dit det skal, sier han.

Espnes har også kjørt lass for dem gratis innover landet, når det ha passet med tidspunkt han likevel skulle kjørt den veien og hatt plass i bilen.

Mange givere og hjelpere

- Det er helt utrolig at vi får så mye, sier Kari Kristiansen.

- Det er når vi får så mye fra andre at det blir artig å holde på med dette, legger Gerd Johansen til. Hun forteller også at menighetsrådet har hatt innsamling for dem, slik at det er ei lang liste over bidragsytere.

- Vi er så takknemlige for alt sammen, sier damene før de tar en siste innspurt i nedpakkingen. Om kort tid kan klærne fra Bruke og alt det andre som snart sendes glede nødstilte estlendere.

Kari Kristiansen, Gerd Johansen og Lise Hammernes er overveldet over den store gaven.