- Nå nærmer idrettsgallaen seg, sier en spent Siw Aina Strømøy, som sammen med Solveig Gåsø, Line Strømøy og Oddgeir Storø, sitter i arrangementskomiteen.

Hedre ildsjeler og utøvere

- Tanken er at de som har drevet med idrett tidligere år, de har blitt hedra i opp og i mente. Alle vet hvem de er og hva de har gjort for idrettene sine. Det er dem vel fortjent og vi skal fortsette å hedre dem.

Samtidig ønsker vi å hedre de mange personene som gjør en stor jobb innen idretten, som står på for at både vi og ungene våre har et variert tilbud på Frøya.

Vi ønsker å få frem ildsjelene, idrettene og utøverne vi har på Frøya, og derfor arrangerer vi idrettsgalla, sier Strømøy.

Idrettene skal skinne

Arrangørene har forespurt noen av lagene til å hjelpe til med rigging og baking. Utover det, skal de slippe alt annet, for da er det andre som skal lage en fin dag for dem forklarer Siw Aina.

- Denne dagen er det idrettene som skal skinne og de fortjener virkelig en sånn dag. Så her er det for tanter, onkler og besteforeldre å møte opp og heie på dem.

Mangfold i idrettstilbudet på Frøya

- Man hører gjerne mest om håndball og fotball, men på Frøya har vi taekwondo-utøvere som er i norgeseliten og NMK som gjør det veldig bra.

Vi har også fryktelig mange andre idretter, påpeker Siw Aina og ramser opp i fleng, blant annet; kiting, turn, cheerleading, svømming, stall, padleklubb, sykkelklubb, sportsdykkerklubb og turlag for voksne og barn.

- Vi håper også at de store bedrifter på Frøya oppfordrer arbeidsinnvandrerne til å være med på idrettsgallaen, så vi kan vise frem hva Frøya har å tilby innen idretten.

Alle idrettene får presentere seg

Mangfoldet og bredden i idretten på Frøya skal vises frem under gallaen, - og alle lag får muligheten til å presentere seg selv, sier Strømøy.

Så langt har alle idrettene som er forespurt om å bidra, takket ja.

Her blir det ikke ensom monolog og overhead-presentasjoner, slår Strømøy fast.

Lagene får maks fem minutter hver, så her gjelder det å gjøre presentasjonen minneverdig.

Humoristiske innslag

- Humor og idrett, er ledetråden i arrangementet, sier Siw Aina, - og det kommer overraskelser på scenen, som Frøya ikke har sett maken til tidligere. Blant annet er det to veldig kjente ansikt i Frøyaidretten som kommer til å opptre.

- De byr på seg selv og har stor selvironi. Vi har flira godt, vi som har vært vitne til det som allerede er klart av underholdning.

Også håper vi selvfølgelig også at det kommer hitterværinger på idrettsgallaen, for vi har felles klubber på Hitra og Frøya, også kommer det til å være hitterværinger som opptrer på gallaen også.

Konferansierer for kvelden er Heidi Glørstad Nielsen og Adrian Kristiansen.

Meld dere på

- Det er godt med plass i Frøyahallen, og vi har vel rundt 600 sitteplasser nede i hallen. Blir det behov, kan også tribunene benyttes.

Arrangørene vil likevel oppfordrer folk til å melde seg på i god tid for å sikre seg plass, for det er mange som driver med ulike idretter på Frøya.

Det er mulig å bestille seg plass som enkelindivid eller flere sammen, sier Siw Aina.

- Vi har enkelte lag som har sikret seg bord sammen allerede.

Påmeldingsfristen er 7.april, og man kan melde seg på, på følgende mailadresse: line.stromoy@froya.kommune.no

Rød løper, kaker og pølse i brød

- Inngangen til arrangementet er gratis, og idrettsgallaen kommer til å bli en fest, sier Strømøy.

- Vi skal ha rød løper, dresskoden er fint antrekk og det skal stå et vertskap i døra. Vi kommer til å selge kakebuffet, pølse med brød, kaffe og brus.

Etterpå fortsetter festen ved Hotell Frøya, hvor det blir muligheter for å kjøpe seg middag, etterfulgt av dans og åpen bar på kvelden.

Prisutdeling

Underveis i idrettsgallaen skal det også deles ut noen priser.

- Vi har en egen komité som skal lage de ulike priskategoriene, men vi vil at idrettslagene nominerer sine kandidater. Det håper jeg lagene kan være flinke til. Vi kommer til å sende ut mer informasjon til lagene rundt nominasjonene, om ikke lenge.

Personer representert i nominasjonskomiteen, kommer fra både idretten, kommunen og næringslivet på Frøya.

Håper at det blir et fast arrangement

- Konseptet er helt nytt, så det blir prøvekjøring nå i år, også kan det bli annerledes igjen neste år. Det vi i alle fall håper på, er at dette skal bli et fast arrangement på Frøya, sier Siw Aina Strømøy.

- Jeg ville satt av datoen 11. april, for det er ingen grunn til å ikke være med på idrettsgallaen på Frøya. Det kommer til å bli artig og vel verdt å få med seg!

Laimondas Rauckis spiller på basketballaget til Frøya. Foto: Siw Aina Strømøy.
Victoria Paulsen, Janniche Lund-Teigås og Ruth Myrseth fra Stall SLT. Foto: Siw Aina Strømøy.