Frøya Høyre hadde i kveld sitt nominasjonsmøte for høstens kommunevalg. Varaordfører Martin Nilsen fikk fornyet tillit som partiets toppkandidat. - Jeg føler at jeg vil være med en periode til. Selv om jeg har rukket å bli pensjonist, så føler jeg meg frisk og rask. Jeg takker for tilliten fra Frøya Høyre, sier Martin Nilsen.

Fortsatt Ap-samarbeid?

For fire år siden overrasket partiet mange med å inngå samarbeidet med Arbeiderpartiet. Det gjorde at Høyre, som kun fikk to representanter i Frøya kommunestyre, fikk både varaordføreren og leder i en av de to hovedutvalgene. - Har fortsatt samarbeid med Ap vært tema under nominasjonsprosessen?- Nei, det har det ikke. Vi har fått en invitasjon fra Arbeiderpartiet om å se på fortsatt samarbeid, men vi har bestemt oss for at vi skal stå helt fritt. Så får valgresultatet vise hvem vi bør samarbeide med, sier Martin Nilsen.

Kun tre kvinner blant de 19

Martin Nilsen er eneste kummulerte på Høyres liste. På andreplassen står Lilly Gården fra Sørburøya. Gården har aldri sittet i kommunestyret i Frøya, men er vara til fylkestinget, og har politisk erfaring gjennom dette. Gården er en av kun tre kvinner på Høyres liste. Hovedutvalgleder Heidi G. Nielsen har bestemt seg for å ta pause fra politikken, og står ikke på lista. - Vi har ikke noe kvinneunderskudd blant medlemmene, men bekageligvis er det få kvinner som har sagt seg villige til å stå på lista. Vi kunne godt tenkt oss å ha hatt flere av våre kvinnelige medlemmer der, sier leder for lokallaget, Espen Hauan.

Mange nye

Kun syv av de som stod på lista i 2011, stiller til valg på nytt. - Vi har fått mange nye medlemmer i løpet av de to-tre siste åra, og i løpet av nominasjonsprosessen. Dette gjenspeiler seg på lista, sier Espen Hauan fra Frøya Høyre. Her er Frøya Høyres 19 kandidater til kommunevalget i september:

1. Martin Nilsen

2. Lilly Gården

3. Remy Strømskag

4. Tim Roger Wærø

5. Eskil Bekken

6. Espen Nilsen

7. Tone Måsøval

8. Anders Gåsø

9. Kristin Strømskag

10. Eskil Wahl

11. Kjartan Ervik

12. Patric Lundevall

13. Tore Dreiås

14. Geir Furberg

15. Stig Tore Sørli

16. Eirik Johansen Bjørgan

17. Espen Håvard Hauan

18. Geir Wærø

19. Lars Nordgård