Det kongelige selskap for Norges vel innstilte Hallgeir Bremnes på tredje plass til sin gründerpris for 2015.

Hallgeir Bremnes selv er ikke tilgjengelig for kommentar, men utviklingsdirektør i Biotrål, Svein Jarle Midtøy, skryter gjerne av sjefen sin.

-  Alle ansatte i alle Hallgeirs bedrifter står bak vår nominasjon av Hallgeir til Norges Vels Gründerpris 2015 og vi er utrolig stolt over å ha en leder som tør å gå opp nye veier, som tør å satse penger og energi på å skape virksomheter, som igjen skaper mange arbeidsplasser og bidrar til opprettholdelse av levende lokalsamfunn i øyregionen, mener Midtøy.

I følge Midtøy er Hallgeir Bremnes mest kjent som en samfunnsengasjert mann med et brennende hjerte for øyregionen og som adm.dir i Biotrål AS og medeier/styremedlem i Seaweed Energy Solutions AS, som i 2014 kjøpte opp Biotrål AS.

Hallgeir har i tillegg opp i gjennom årene bygget opp følgende forretningsvirksomhet der han er eier/adm.dir/styreleder: Lerow AS, Dolmøy Seafood AS, THM Invest AS, HIB Holding AS og BioClean Service AS. I tillegg er Hallgeir involvert i selskapene Excavator AS, FH Transportservice AS og Bremnes Shipsservice som adm.dir/medeier.

- En god dose talent

- At Hallgeir også markerer seg på en nasjonal arena og kommer på pallplass i "Norgesmesterskapet" i gründervirksomhet for 2015, samt får to bedrifter inn på Gasellelisten i Sør-Trøndelag i 2014, viser at det å bygge stein for stein over tid gir resultater. I tillegg må en ha en god dose talent for å bli en seriegründer som lykkes gang på gang, noe vi er glad Hallgeir har, sier Midtøy.

Honnør til nyskaping og igangsetting

Eli Aaserud Heiberg i Det kongelige Selskap for Norges Vel bekrefter at Bremnes var innstilt som nummer tre blant mange sterke konkurrenter.

Det Kongelige Selskap for Norges Vels Sølvmedalje er en gründerpris som er etablert for å gi honnør til nyskaping og igangsetting. Prisen tildeles personer som har gjort en innsats i eget lokalsamfunn, organisasjon eller bedrift - i tråd med Norges Vels visjon om livskraftige lokalsamfunn.

- Innsatsen skal være fremtidsrettet og nyskapende, og ha ført til utvikling i lokalsamfunnet. Innsatsen skal kunne stå som et mønster for annen nyskaping. Prisen henger høyt, og det er relativt få som får den, skriver Norges Vel på sine nettsider-

Skryter: Utviklingsdirektør i Biotrål, Svein Jarle Midtøy, skryter gjerne av sjefen sin.