Nidar Ingvald Selvåg fylte 80 år den 29. oktober i fjor, og i forbindelse med bursdagen kontaktet barnebarna Nidar sjokoladefabrikk og spurte om de kunne bidra til en som i følge jubilanten selv hadde vært en levende reklameplakat for sjokoladefabrikken i 80 år.

12.mars var det klart for rundtur i sjokoladefabrikken for Nidar og 19 barn og barnebarn.

- På bursdagen min fikk jeg 12 pakker sjokolade fra Nidar, en for hver av ungene vi har, og et Nidar-flagg til å ha i flaggstangen. Så kom invitasjonen til å komme på omvisning på fabrikken. Sammen med fisk er sjokolade det beste jeg vet, så det var kjempegreier å få se fabrikken og spise så mye sjokolade vi ville, sier den fremdeles aktive fiskeren.

Nidar har også tidligere hatt en slags forbindelse med sjokoladefabrikken tidligere, men da i form av navneforvirring.

- Da jeg for mange år siden søkte om å få kjøpe avgiftsfri bensin til fiskebåten, så sendte politiet merkene som viste at jeg hadde lov til å kjøpe bensin til Nidar sjokoladefabrikk. Men Nidar fant ut at det var en kar som het Nidar i Knarrlagsundet, og sendte merkene dit, forteller Nidar.

Og han ble ikke lei av sjokolade selv om han gikk og gomlet søtsaker under hele fabrikkbesøket.

- Jeg har allerede begynt å spise av sjokoladen jeg fikk med meg fra besøket. Fisk og sjokolade blir jeg aldri lei av, ler den spreke 80-åringen.

Fisk og sjokolade blir jeg aldri lei av, ler den spreke 80-åringen. (Foto: privat)