Frøyværingen Frank Wikan (41) er nemlig første "nye" ansikt ut i lokalavisas populære helgespalte "Fra sidelinja". Gjennom mange år har ulike øyværinger kåsert over hverdagslige tema. Da lokalavisa fra forrige helg gjorde en oppgradering av God Helg-seksjonen, ga det samtidig plass til et par nye ansikter. Ett av dem er Frank Wikan.

For mange nettbrukere er han allerede et kjent navn, for Frank skriver veldig mye, spesielt i forbindelse med tråder på Facebook og diskusjonsforum i nettaviser.

- Da diskuterer jeg saker jeg brenner for og tar som regel de svakes side. Det er viktig å engasjere seg, sier Wikan.

Navngitte fotballstorheter

41-åringen har selv en lang karriere som fotballspiller i øyregionen. I dagens Hitra-Frøya (papiravisa og eAvisa) mimrer Wikan over nettopp dette og andre navngitte fotballstorheter fra Hitra og Frøya. Det hele med humor og kanskje en ertende snert. Her slipper hverken Didrik Tårnesvik, Tom Ketil Krogstad, Åsmund Bakken, Ingar Helsø, Ronny Svendsen, Billy fredagsvik, Tor Vatn eller Ove Skarpnes unna. For å nevne noen.

For eksempel:

"Ove hadde blitt taklet hardt og lå og ropte i smerte da dommeren kom ilende til.: Kainn æ hjælp dæ med nokka?`Da kikket Ove opp og sa: `Ja, kainn du lån mæ fæmti krona?`"

Last ned og kjøp dagens lokalavis her (kr. 20,-)

Gleder og frustrasjoner

- Jeg takket vel ja fordi det kunne være morsomt og få formidlet sine gleder og frustrasjoner i et skriftlig. Hvis det samtidig fenger lesere så er det et ekstra pluss, sier Wikan om sin nye spaltist-rolle.

Og at humoren vil blir fremtredene, regner han med.

- Humor vil vel bli en gjenganger i mine innlegg da med hovedvekt på lokale historier. Jeg vil nok også ta opp viktige og mindre viktige ting som irriterer meg i hverdagen, men som likevel er av stor betydning for livene våre, sier Wikan. Som i tillegg til fotball er glødende interessert i film, musikk og jakt.