Leserne av lokalavisa Hitra-Frøya har i mange år kunnet lese om det usedvanlig lydhøre musikktalentet  Ørjan Hammer Vollvik gjennom hans oppvekst og mange utrolige framføringer, gjennom for eksempel kulturskolen. Nå går Ørjan på musikkutdanning i Trondheim, og her har også andre latt seg imponere. Både av hans musikalske ferdigheter og hans evne til å klare seg gjennom hverdagen med handikapet.

Helle Hegstad, Rebecca Nilsen, Eirik Vatne og Andreas Tjøtta går 2. året media og kommunikasjon på Charlottenlund videregående skole i Trondheim. I et skoleprosjekt, der oppgaven var å lage en film for målgruppa ungdommer 15-19 år, valgte de å lage kort-dokumentaren om Ørjan Hammer Vollvik. Filmen har de kalt "Smaken av musikk".

- Utrolig imponerende

- Jeg har flere venninner som går musikk på Heimdal videregående skole sammen med Ørjan, og kom fort på ideen om å lage dokumentar om livet hans. Ørjan er ungdom selv og det han holder på med og klarer i hverdagen er utrolig imponerende, sier Helle Hegstad Ålstedt.

Se filmen ved å klikke på hovedbildet. Filmen er nominert i årets Amanduspris-utdeling, som skjer under Amandusfestivalen på Lillehammer 8.-10. april. Amandusfestivalen er Norges største filmfestival og filmkonkurranse for unge filmskapere. De innsendte filmene nomineres innenfor kategoriene fiksjon, animasjon, dokumentar, ekstremsport og musikkvideo.

Pågangsmot, humor og vilje

I 2012 var han nominert som en av Frøyas kandidater til Drømmestipendeet.

-  Hans pågangsmot, humor og vilje til å bli god som musiker har overvunnet hans handikap (blindhet) og gjort han til en dyktig musiker, med en unik evne til å lære. Ørjan er også en inspirasjonskilde og forbilde for mange unge musikere på Frøya, skrev kommunen om nominasjonen.