Mandag (19. august) blir Boreal Transport Midt-Norge en stor bussoperatør i Sør-Trøndelag. 110 nye, miljøvennlige busser med høy passasjerkomfort ruller ut på veiene.

- Gleder oss

Eirik Rambech-Knoff, daglig leder i Boreal Transport Midt-Norge, gleder seg til å endelig komme i gang med kjøringen.

- Vi har forberedt oss så godt som mulig, og nå ser jeg veldig fram til å komme skikkelig i gang. Både administrasjon og andre ansatte har gjort en veldig god innsats. Vi håper og tror startfasen kommer til å gå bra. Vi har i hvert fall gjort vårt ytterste for å få dette til, men selvfølgelig kan det oppstå noen innkjøringsutfordringer. Vår visjon er at vi skal yte en service utover det forventede, og det akter vi å gjøre også her, sier han. i en pressemelding.

Kontrakten mellom AtB og Boreal Transport om drift av to ruteområder ble undertegnet 23. august 2012 (regionkjøring) og 5. mars i år (lokalkjøring og skoleskyss). Boreal har bussoppdraget i de to ruteområdene sør for Trondheimsfjorden for en periode på åtte år, med mulighet for forlengelse i ytterligere to år. Ansettelsesprosessen har pågått kontinuerlig siden de datoene. Totalt er 160 sjåfører ansatt.

- Vi har fått god hjelp av konsernet til å drive intensiv opplæring av sjåførene, sier Rambech-Knoff.

Komfort

Alle bussene har høy sittekomfort og godkjente barneseter, såkalt isofix-løsning i setene, på samme måte som man fester barneseter i personbiler. I tillegg har de store bussene hattehylle med leselys og luftdyse over hver sitteplass.

61 busser leveres av Scania og 49 av Vest Buss Norge. 27 av bussene fra Scania har 47 sitteplasser, mens 34 har 53-59 sitteplasser. 60 av disse skal kjøre regionruter, hvorav 10 av dem har toalett.

Av bussene fra Vest Buss har 26 45-51 sitteplasser, hvorav to av dem har toalett. Samme leverandør leverer også 23 midibusser, med 24 sitteplasser i hver buss.

- Kontrakten er vunnet i skarp konkurranse med andre selskaper. Kvalitet, pris og miljø var avgjørende for tildelingen. Vi er veldig fornøyd med å bli foretrukket av AtB, sier Rambech-Knoff.

Ruteområder

Når bussene nå ruller ut på veiene er det totalt ni bussdepot fordelt på Orkanger, Kyrksæterøra, Hitra, Frøya, Berkåk, Røros, Støren, Selbu og Oppdal.

- Vårt hoveddepot ligger på Orkanger, sier den daglige lederen.

Totalt skal bussene kjøre omtrent 4,5 millioner rutekilometer i løpet av ett år.

Bussene skal kjøre i to ruteområder:

Ruteområde 1: rutegående kollektivtrafikk sør for Trondheim og øst for Orkanger i følgende kommuner; Midtre Gauldal, Holtålen, Røros, Meldal og Oppdal.

Ruteområde 2: rutegående kollektivtrafikk øst-vest i Sør-Trøndelag, gjennom Trondheim i følgende kommuner; Hitra, Frøya, Hemne, Snillfjord, Agdenes, Orkdal, Skaun, Selbu, Tydal, samt rutegående kollektivtrafikk kryssende fylkesgrensen til Møre og Romsdal til Aure. Videre har vi for følgende kommuner lokalkjøring og skoleskyss: Agdenes, Hemne, Frøya, Hitra, Snillfjord og Ordal.