Splitter nye busser som skal gå på veiene i Sør-Trøndelag fra august 2013 er nå under produksjon. Bussene er av klasse II og III. Boreal Transport Midt-Norge og AtB var sist uke på fabrikkbesøk for å sjekke at alle detaljer i produksjonen blir som planlagt.

Som lokalavisa skrev tirsdag, skal Boreal også overta busskjøringa på Frøya og Hitra. Boreal Transport Midt-Norge vil kjøre ordinær rutetrafikk i områdene Midtre Gauldal, Holtålen, Røros, Rennebu, Meldal og Oppdal og ordinær rutetrafikk samt skoleskyss i området Agdenes, Hemne, Frøya, Hitra, Snillfjord og Orkdal.

Blågrønne busser

- Vi er veldig fornøyd med hvordan bussene ser ut, sier Eirik Rambech Knoff fra Boreal Transport Midt-Norge og Harald Storrønning fra AtB.

Bussene har regulerbare seter med setebelter, integrerte barneseter, rullestolheis, hattehyller og god bagasjeplass. Fire av bussene fra Boreal vil også ha sykkelstativ. De oppfyller alle krav i forhold til universell utforming. Fargen er blågrønn og logo i front vil være AtB.

Nytt fra august

AtB forteller gjennom en pressemelding at det vil bli noen forandringer for kundene fra august 2013. Det er jobbet mye for å få til et markedstilpasset rutetilbud som koordinerer godt med båt og andre bussruter.

- I tillegg til helt nye busser vil bussene også ha sanntidssystem. Dvs at det på hver buss henger skjerm som viser neste holdeplass. I tillegg vil det på større knutepunkt være skjermer som viser om bussene er i rute, og når de kan forventes å kjøre fra holdeplassen, forteller selskapet.

Alle bussrutene vil få nye rutenummer knyttet til et logisk system for hele fylket. AtB har ansvar for all informasjon knyttet til rutetilbudet, og www.atb.no skal oppgraderes slik at den blir mer kundevennlig og informativ enn den fremstår i dag. Holdeplassene vil etterhvert få nye skilt og ruteoppslag.