Politiet pågrep denne uken tre personer av begge kjønn mellom20 og 30 år i en narkoaksjon.

- Vi hadde mottatt opplysninger fra foreldre ogomsorgspersoner om at det har vært lettere tilgang på narkotiske stoffer iøyregionen enn tidligere. Det gjorde at vi satte i gang undersøkelser, før vi gikk til aksjon fra mandag til onsdag, forteller Inge Dahlø, lensmann på Frøya.

Hasj og amfetamin

- Vi slo til hos personer på Frøya som vi har hatt mistanketil fra før. Etter å ha samlet opplysninger om disse personene fikk vi ordrefra både retten og jurist til  pågripelseog ransaking. Etter ransaking ble det funnet tohekto hasj og ti gram amfetamin, og tre personer ble pågrepet.  Etter avhør er personene nå løslatt, men vilbli siktet for bruk, oppbevaring og salg av narkotiske stoffer, fortellerDahlø.

- Under ransakingen ble det samtidig avdekket andrekriminelle forhold, blant annet beslag av tyvegods. Det ble også avdekket bruddpå veitrafikkloven, blant annet kjøring uten førerkort, forteller Dahlø.

- Har flere navn

Han utelukker ikke at flere personer kan bli pågrepet.

- Vi gjør et forsøk på å få minsket tilgangen på narkotika iøyregionen. Vi har opplysninger og flere navn vi jobber med, som vi  vurderer underveis hva vi vil gjøremed, sier Dahlø.