64 sjuendeklasser i Sør-Trøndelag var med fra starten. I dag var kun sju klasser igjen i den årlige avis-konkurransen Avis i Skolen. Her testes elevene i hvor mye de har fått med seg av det lokale, nasjonale og internasjonale nyhetsbildet den siste uka. Og ikke bare lokalt på Hitra og Frøya; nei, elevene må lese grundig gjennom lokalaviser fra hele fylket for å være sikre på å ha noen sjans.

Varierte spørsmål

Fire sjuendeklasser fra Hitra og Frøya har deltatt i konkurransen. Strand oppvekstsenters 7. klasse sto etter de innledende rundene igjen som øyregionens lag i dagens finale.

Her ble det spørsmål om alt fra terrorbombing i Boston maraton og ungdomsfengsel i Folldal, til Erlend Loe i Trondheim og ulvejakt i avisa Sør-Trøndelag.

- Vi har lest ganske mye, fortalte elevene før de satte seg ned med de 30 oppgavene en for en.

Resultat-lista

Fylkes-oppsummeringa viser denne resultatlista:

7. kl.trinnet v/ Botngård skole: 24,26 poeng i snitt

7. kl.trinnet v/ Solbakken skole: 24,22

kl. 7B v/ Sodin skole: 23,75

7. kl.trinnet v/ Midtbygda skole: 23,40

7. kl.trinnet v/ Budal skole : 23,40

7. kl.trinnet v/ Saksvik skole: 21,47

5.-7. kl.trinnet v/ Fåset skole: 19,16

7. kl.trinnet v/ Strand oppvekstsenter: 18,30

- Husk at det var 64 klasser og 1.562 elever med fra starten i Sør-Trøndelag. Bare det å komme til fylkesfinalen er en stor prestasjon, sier Steinar Husbyn i Avis i Skolen Trøndelag.

Selv om det ikke ble topp-premie på Strand, får klassekassen 500 kroner av lokalavisa Hitra-Frøya for sin deltakelse i finalen.

Avis i Skolen

Organisasjonen Avis i Skolen ble startet tilbake i 1971. Organisasjonen har som formål å bidra til at barn og unge skal bli aktive brukere og bevisste lesere av aviser på papir og digitelt, med fokus på å stimulere elevenes leseferdigheter, interesse for samfunnsspørsmål og medvirkning i demokratiske prosesser.

Stig og klassekompisene i konsentrasjon om ulike samfunnsspørsmål.