- Absolutt godkjent, sier Kurt Heggvik med hjemmelagd kake rullende rundt i munnen. Sammen med Hans Roar Hjertås fikk de heldige utvalgte lov å prøvesmake godbitene fra Enver Polats nyåpnede kafeteria i Hjorten kjøpesenter med det treffende navnet ENVER.

Fullt trøkk hele dagen

Folket vrimlet lørdag rundt inne på kafeteriaen og innehaver Enver hadde knapt tid til noen få ord med lokalpressen.

– Vi har ikke kommet helt i gang enda, for varmmat og middag kommer først mandag, men det er fantastisk å se at så mange har kommet for å prøve våre hjemmelagede bakverk.

Kakeekspertise

Bak på kjøkkenet står baker og konditor Vasili Bass og sørger for at kaker, bakverk og påsmurte varer gjennomgår den siste kvalitetskontroll før de havner fremme på den innbydende disken .

- Det har vært mange her som har gitt uttrykk for at de synes det var trivelig å se at jeg atter står bak disken. Så det har vært rørende, sier en trøtt men optimistisk Enver Polat. Som ikke legger skjul på at det har vært en lang natt for å få stedet opp å gå til åpningshelga.

- Ja, blir folk like ivrige når varmmaten kommer også, ser vi absolutt lyst på dette, sier Polat og haster tilbake bak disken.

Juryen har talt

Kakejuryen var imponerte over kakene, men synes kaffen kunne vært bedre. Men alt i alt var de begge enige om at det kaloririke mellommåltidet:  Absolutt godkjent.