Frøya har tradisjon for å arrangere gode UKM. Av de 64 niendeklassingene på Sistranda skole som skal stå bak årets lokale kulturmønstring, er det noen som har lagt ned en god del arbeid allerede.

- Det er nok litt forventningspress. Men så langt har vi ikke latt det gå noe særlig innpå oss, sier Iver Tanemsmo i infogruppa.

Gruppa har fått fri fra vanlig skolearbeid, og legger nå siste hånd på programmet. Når lokalavisa stikker innom, jobber Eirin Iren Bekken Sørå og Kristina Wahl med å få tak i ordfører og kultursjef. Det er meninga de skal ha egne hilsninger i programmet.

Ellers har man lagt ned en god jobb i å skaffe program-sponsorer, og hver enkelt scenedeltaker kontaktes for at konfransierene skal kunne si noe om den enkelte når de presenteres på scenen. Videre jobber infogruppa med nettsida for UKM, der det helst skal komme noen ferske saker i forkant av helgas arrangement.

- Alle niendeklassingene er delt inn i grupper som har fått egne oppgaver. Blant annet driver matgruppa og forbereder mat til 170 personer. Noen gjør en stor innsats i forkant, som infogruppa, mens andre vil ha sine hovedoppgaver under selve arrangementer, forteller UKM-ansvarlig Håvard Dyrø.

For første år på lenge arrangerer Hitra og Frøya lokalmønstring hver for seg. På Hitra gikk arrangementet sist helg. Og selv om nabokommunene har skilt lag for en periode, så vil det bli nok innslag å få med seg også kommende lørdag. Det blir 25 sceneinnslag og 16 utstillingsprodukter. Totalt er det meldt på 71 deltakere til arrangementet i Frøyahallen.

Og infogruppa jobber målrettet.

- Det artigste blir å se det endelige produktet, sier Svenn Åsen Kjellås.

Og niendeplassingene har ei skikkelig gulrot for å legge seg i selene. Overskuddet fra helgas arrangement går nemlig til skoletur neste år.