Da Siemens utførte reparasjoner av de 24 vindturbinene på Hitra Vindpark, møtte reparatørene på problemer med været. Heisen de vanligvis bruker, ga ikke nok framdrift.

- Da vi startet dette prosjektet, var planen å bruke teleskoplift for å utføre reparasjoner på bladene i 20-40 m høyde, sier Nikolai Drexler i Power Generation Services Division i Siemens. - Men værforholdene på Hitra var veldig utfordrende, sier han.

- Og vi fant ut at det ville ta mye lengre tid enn planlagt å fullføre prosjektet. For eksempel brukte vi åtte uker på å fullføre vedlikehold på to turbiner på grunn av været. Vi måtte se etter alternative løsninger!

Siemens utviklet et mobilt telt for reparasjoner av bladene på plassen.

- Vi demontere propellbladene, heiste dem ned og gjennomførte vedlikeholdsarbeidet i telt på bakken - under mye bedre arbeidsforhold, forklarer Drexler. Ramirent kom med brakker, telt-gulv, varmeutstyr, ventilasjonssystemer, strømforsyninger, teleskop truck og lifter slik at Siemens kunne fullføre jobben.

Etter at teltet og alt annet utstyr var på plass i begynnelsen av juli, gikk arbeidet mye raskere forteller selskapene i en pressemelding, og hele prosjektet vil bli avsluttet i november.

- Med denne løsningen var vi i stand til å gjennomføre vedlikehold på to turbiner i uka, sier Drexler. Siden dette var første gang et slikt prosjekt av denne størrelsen ble gjennomført, var det allikevel noen utfordringer.

- Vi hadde et par «hiccups» i begynnelsen, men så snart vi hadde fått orden på alt, ble arbeidet gjennomført på rekordtid, sier Drexler.

- Det er første gang vi er en del av et slikt prosjekt, sier Geir Langørgen, selger i Ramirent.

- Vi var skikkelig utfordret på både levering og service. Vi fikk det til slutt, og det har vært et veldig spennende prosjekt for oss, og vi håper å være en del av lignende prosjekter i framtida, sier Langørgen.

950 50 030 Bjorn.Ronningen@hitra-froya.no