14 innslag er påmeldt til MGP Lokal i Hitra og Frøya-regionen. I kveld står de alle på scenen i kulturhuset på Sistranda hvor de skal framføre sine låter for publikum og tv-kameraene.

Forestillinga er gratis og åpen for alle fra kl. 19.

Blant de mange deltakerne Grete Hilmarsen (13), som har skrevet og spilt inn sang til minne om sin oldemor. En vemodig tekst til sarte toner strømmet ut av høyttalerne da lokalavisa nylig avla Grete og musikkvennene et besøk.

- Det er en sang jeg skrev om oldemor etter at hun døde i sommer, forteller trettenåringen.

Hun har gjennom sangen funnet en måte å bearbeide sorgen på. Samtidig er hun glad for å kunne hedre oldemorens minne. Ordet «angel» er ordet som går igjen i sangen.

- Jeg føler jeg uttrykker bedre hva jeg mener på engelsk, sier Grete.

For henne er det ikke bare å sette seg ned, og «tvinge» fram teksten.

- Den bare kommer, når man minst venter det, og da kan jeg sette meg ned å skrive, sier hun.

Når fellesmønstringa i kveld er over, er alle innslagene tapet på videofilm. De skal så klargjøres og legges ut til nett-avstemming når lokalmønstringene over hele Midt-Norge er gjennomført. De to innslagene med flest stemmer i hver region, går videre til den store finalehelga på Ørlandet i slutten av januar. Det skjer samme helg som det store Melodi Grand Prix-sirkuset besøker Ørlandet sammen med NRK. Fem deltakere fra MGP Lokal-finalen på Ørlandet får spille på den store MGP-scenen i forkant av tv-sendinga.