Det var en stor fôrbåt, og ikke en containerbåt som tidligere meldt, som grunnstøtte ved 05-tiden i morgest. Lasteskipet MS "Svealand" gikk på Teistholmen ved Nord-Dyrøya på Frøya med sju personer ombord.

LES OGSÅ: Mannskapet på sju skal alle være uskadd.

- Fôrbåten ligger fortsatt godt plantet på grunn. Dykkere jobber nå med å inspisere skroget. Noen stålskader er det naturlig nok, men dykkerne har foreløpig ikke funnet noe alarmerende. Ingen lekkasjer er funnet utvendig, så det ser lyst ut i forhold til skader, sier skipsfører Tomas Sørø Olsen på redningsskøyta "Sundt Flyer" til hitra-froya.no ved 10-tida.

- Det går bra med oss

Han opplyser at redningsskøyta "Erik Bye", samt to slepebåter fra Kvernhusvik Skipsverft også er på stedet. Mannskapet venter nå på høyvann for å begrense etterskader. Det er flo i området ved 15-tida i dag.

Båten er ifølge politiet 62 meter lang og er norsk.

- Det er ikke fare for noe her, og det går bra med oss, sier en av mannskapet til adressa.no.

Sendte ekstra hjelp

Det var klokka 05.10 i morges at Hovedredningssentralen for Sør-Norge fikk melding om at båt hadde gått på grunn på Teistholmen nord for Frøya.

Det er sju personer ombord, og alle skal være i uskadd, ifølge politiets operasjonsleder Tore Kyllo.

- Èn redningsskøyte er sannsynligvis ikke nok til å hjelpe båten av holmen, så vi har sendt en til. Sannsynligvis venter de nok på litt mer flo før de trekker båten av, sa vakthavende ved Hovedredningssentralen Sør-Norge i morgentimene.

MS "Svealand" ligger med noe slagside og venter på flo før redningsoppdraget fortsetter. Det skal ikke være fare for utslipp. (Leserfoto)
Havaristen "Svealand" sett fra "Øykraft". (Leserfoto)
MS "Svealand" (Foto: Eidshaug Rederi)