Mads Bøhle er trivselsykepleier for Barnekreftforeningen, og er opptatt av å gi kreftsyke barn og ungdom det han kaller «magiske øyeblikk». I perioder der livet kaster mørke skygger, og hverdagen gjerne består av smerter, nålestikk og medisiner, er det viktig at de unge pasientene får oppleve noe som skaper artige og varige minner.

- Slike opplevelser som de unge fikk på Frøya i helga, kan gjøre at barn og ungdom som er under behandling for sykdom, kan glemme det vonde og triste for en stund, sier Mads.

Det var bilentusiastene i Planet Hifi Drift Team og en av norges største organisatorer innen bilutstilling, 2Fast, som kom med idéen om å ta med ungene på motorsportbanen på Frøya, og da kunne ikke trivselsykepleier Mats si nei. Hans oppgave er nettopp å muntre opp barn og unge som sliter med sykdom.

Drifting og gokart

- Men jeg ville gi muligheten til alle barna som var innlagt, ikke bare «min gruppe» med kreftsyke barn. Derfor sendte vi invitasjon til Hjertesyke barn, Ups and Downs-foreningen, Cerebral parese-foreningen og handikapforeningen med flere, sier trivselsykepleier Mads.

Arrangementet kolliderte med diverse annet, slik at det ikke ble riktig så mange som tenkt, som hadde anledning til å melde seg på.Men sist helg kom det en stor gruppe til Frøya som gjester hos NMK (Norsk Motorklubb) Frøya. Noen kom lørdag og andre kom søndag. Til sammen var det omlag førtifem unger og trettifem voksne som fikk more seg med bilkjøring og fart på motorsportbanen ved flyplassen.

- De fikk både sitte på med driftingbiler og kjøre gokart. Noen var litt skeptiske på forhånd, og noen ble nok litt småkvalme, men de syntes det var kjempemoro, forteller Mads Bøhle.

Mange har bidratt

Trivselsykepleieren roser NMK Frøya for opplegget, og alt som var tilrettlagt for ei fartsfylt og trivelig helg, og forteller at NMK Frøya, ved Stig Tore Sørli og John Tore Antonsen, hadde fått med seg masse medhjelpere som ga meget god service. Det var mye som måtte organiseres på forhånd, og Mads Bøhle vil også takke Team Olsen Racing, Team Gårdsdrift og Team Yankee Drift som tok turen utover for å la barna bli med på kjøring på banen.

- Andre bidragsytere har vært Hockey mot kreft, Rema 1000, Coca Cola, Måsøval fiskeoppdrett, Bewi og Frøya kommune, opplyser Mads Bøhle, som synes det er viktig å ære de som æres bør.

- Det var ekstra flott at NMK Frøya hadde doble gokart-biler, slik at handikappede som ikke kunne kjøre selv fikk være med. Det ble ei fantastisk helg, og det var mange som dro hjem med et smil om munnen. Dette frister til gjentakelse, kanskje allerede i år, sier trivselsykepleieren.

Mer gøy enn morsomt

Lukas (14) var en av de som storkoste seg i helga. Har har fått igjen den samme kreftsykdommen han hadde som 7-åring, og som han fikk behandling for i Litauen. Etter fem friske år er han på nytt under behandling for hjernesvulsten av typen medulloblastom. Lukas bor på Løkken, og ankom Frøya sammen med foreldrene Regina Bertasiute og Minde Vaiciunas, og småsøstrene Eva og Lea. Mamma Regina forteller at hun var litt skeptisk til bilkjøringen på forhånd, men at også hun frydet seg med fart og spenning.

- Jeg likte det veldig godt. Det ble mye adrenalin. Og i ettertid har vi en felles og morsom opplevelse vi kan snakke om. Det var rett og slett kjempeflott, sier Regina.

Det er Lukas enig i.

- Jeg liker biler som kjører fort, ikke minst racerbilene. Og det var herlig å få kjøre Mustang, ler han.

- Du hadde det morsomt på Frøya?

Ja, og ikke bare morsomt, det var artig! ler ungutten, og forklarer at når noe er artig, er det enda mer gøy enn morsomt. Og han kommer gjerne tilbake.