Det er dagens Adresseavisen som skriver at RBK, Rema 1000, Sparebank 1 Midt-Norge og Heimdal Entreprenør samt privatpersonene Gustav Witzøe og Leif Inge Nordhammer blir aksjonærer i et nystiftede investeringsselskap som skal kjøpe spillere til klubben. Foreløpig har investorene lagt 15 millioner kroner på bordet, der alle har hver sin like store andel.

Til lokalavisa Hitra-Frøya sier Leif Inge Nordhammer at samtalene om investeringsselskapet kom i stand under fotballklubbens treningsopphold på Frøya i vår.

Samtaler på Frøya i pinsa

- Det var samtaler vi hadde i pinsa. Klubben slet resultatmessig, og vi snakket sammen om hvordan vi kunne bidra, sier Nordhammer. Om det var etter lokalt initiativ fra de to Salmar-gründerne eller om det var RBK som kom og ba om penger, er han ikke så veldig klar på.

- Dette var nok en tosidig sak, der vi kom fram til denne løsningen, sier Nordhammer.

Ifølge Adresseavisen får selskapet sannsynligvis navnet Rosenborg Investor AS, og det er ikke aktuelt for investorene å kreve styreplass i selve fotballklubben. Nordhammer sier til lokalavisa at selskapet ikke er formelt stiftet ennå, men anser det som sannsynlig at han selv blir styreleder.

Har en kommersiell tilnærming

Nordhammer sier at det ligger både en kommersiell og følelsesmessig tankegang bak investeringen, som ikke har noe med selskapet Salmars sponsorat av RBK å gjøre.

- Vi gjør det med både følelser og foruft. Vi har selvsagt en kommersiell tilnærming til dette - der resultatet jo er avhengig av den sportslige suksessen som oppnås. Vi gjør det også fordi vi ønsker å bidra til RBKS sportslige suksess, der dette er et virkemiddel til å kunne få tak i de beste spillerne og gi laget en sjanse til å komme seg ut i Europa igjen, sier han til lokalavisa.

- Kan det være aktuelt å bidra med enda større summer til spillerkjøp?

- Vi får først se om det er behov og om det kommer flere investorer på banen, svarer Nordhammer.