- Hele organisasjonen er forberedt, og vi forbereder oss på det verste, forteller kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal i Trønder Energi.

Trønderenergi følger situasjonen tett og har løpende kontakt med Meteorologisk institutt.

- Vi har full beredskap, men har ikke formelt satt ned beredskapsstab ennå. Men den kan settes på kort varsel, sier Wuttudal til Hitra-Frøya.

Anbefaler andre reisemåter

Også hos Fosennamsos Sjø følge man nøye med på utviklingen. Rederisjef Arild Hoff ber de reisende følge med på selskapets SMS-varsler eller på hjemmesiden for oppdatert informasjon om båtavgangene.

(Interaktivt kart nedenfor: zoom for å se større område)

Kystekspressen kan bli innstilt.

Fosennamsos Sjø har ikke planlagt å kansellere noen av Kystekspressens avganger ennå, men følger situasjonen nøye. Mens for øyrekka er båten "Vetlefjord"s avganger innstilt fra og med klokka 19.15.

- Det ligger litt spenning rundt Kystekspressens avgang klokken 1630. Slik det ser ut nå er det usikkert om vi får kjørt hele strekningen. Vi anbefaler folk å finne alternative reisemåter dersom de må reise nå i ettermiddag og kveld, forteller Arild Hoff til Hitra-Frøya ved 14-tida.

Veier kan bli stengt

Også Statens Vegvesen melder at deres driftsoperatører i kystområdene på Hitra, Frøya og Fosen er i ekstra beredskap på grunn av stormen Tor.

Vegvesenet oppfordrer folk til å kjøre forsiktig og være obs på at det kan være veltede trær i vegbanen.

-  Ring Vegtrafikksentralen på tlf. 175 dersom du kan tipse om ting som hindrer trafikken, sånn at våre driftsentreprenører får stengt vegen og ryddet opp.

Statens Vegvesen oppdaterer vegmeldinger på sin nettside vegvesen.no. Der kan man se hvilke veier som blir stengt.

Forventer strømbrudd

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) forventer at ekstremværet Tor kan føre til strømbrudd, for eksempel som følge av trær som velter over ledninger. NVE har tett kontakt med nettselskapene i det aktuelle området.

- NVE har tett kontakt med nettselskapene i området Tor er ventet å treffe. Alle nettselskapene er godt forberedt på å håndtere strømbrudd. Samtidig er værforholdene krevende med stor snøskredfare og mye vind, derfor er det svært viktig at selskapene prioriterer helse og sikkerhet under eventuelt gjenoppretting, sier avdelingsdirektør for tilsyn og beredskap i NVE, Ingunn Åsgard Bendiksen.

Lik Hitra-Frøya på Facebook