- Dette har blitt mye større enn vi hadde trodd på forhånd. Jeg blir oppriktig rørt over givergleden på Frøya, sier Lotte Gjertsen til lokalavisa.

1. desember satte kjøpmann-ekteparet Lotte og Joakim Gjertsen ut en tom handlevogn ved Rema 1000 Frøyas utgang. Kunder ble oppfordret til å legge matvarer i "julevogna"som skal gis bort til noen som ikke har råd til å kjøpe de trenger og ønsker av mat til jul. Rema 1000 Frøya skal selv sponse julemiddagen.

"Julevogna" har i løpet av desember blitt fylt opp gang etter gang.

-  I utgangspunktet var tanken å hjelpe en familie med dårlig råd, men nå blir det faktisk ni familier som får seg velfylte handlevogner til jul.

Til prosjektet har det dessuten kommet inn 6000 kroner via Vipps. For pengene skal det kjøpes inn kjølevarer, frukt og grønt til de ni familiene, forklarer Gjertsen.

- Fredag 22.desember skal NAV fordele julevognene. Det er helt fantastisk at Frøya som omtales som den rikeste kommunen i Norge går i lag på dette viset og hjelper de med dårlig råd. Vi vil takke alle kunder som har vært hjulpet ni familier med hver sin "julekurv" og håper at dette kan bli en fast tradisjon.