- Vi oppfattet det hele som harmløst, men ser ikke helt humoren.

Det sier daglig leder i renovasjonsselskapet HAMOS, Trygve Berdal, etter at en albansk hacker i helga tok styringa over hjemmesiden deres.

Renovasjonsselskapet Hamos, som Hitra og Frøya er medeiere i, ble i helga overtatt av en datahacker som brukte navnet ”Butapirat”. Han er nå identifisert som en albansk hobbyhacker, og siden er tatt ned.

- Vi har en gjennomgang med vår leverandør av nettjenester nå, spesielt i henhold til sikkerhet, sier daglig leder i HAMOS, Trygve Berdal, til lokalavisa Hitra-Frøya

- Slutten for Serbia og Russland

Meldingen som ble lagt ut fra var skrevet på engelsk og var postet sammen med bilde av en klovn.

Beskjeden lød som følgende (oversatt):

”Hei administrator, ButaPirat' eier boksen din. Dette året vil være slutten for Serbia og Russland. LENGE LEVE STORE ALBANIA. Vær hilset alle Albanske, Kosovoiske  hackere. ”

Oppfattes som harmløst

Berdal sier at de oppfatter situasjonen som harmløs, men at det er svært kjedelig når sånt skjer. Hvilke konsekvenser det vil få for den albanske mannen er i følge Berdal uvisst.

- Hvis det er riktig at mannen er bosatt i Albania, er vel ikke vitsen helt den store med å anmelde saken. Men vi går en runde med leverandør av nettjenestene nå, så får vi se hva som eventuelt vil skje videre, sier Berdal.