Til vanlig jobber Drea Utvik Karlsen i lokalavisa og skriver historier om folk fra Hitra og Frøya. Men frøyværingen har også en sterk lidenskap for poker. Og når norgesmesterskapet i poker skal arrangeres i Dublin de neste dagene, er Drea en av deltakerne.

Drea er blitt ambassadør for pokerselskapet Unibet, som vil si at Unibet sponser henne i NM og til andre eventer fremover, som Unibet Open i Cannes og Tallinn. Hun er også blitt ett av åtte medlemmer i det nyoppstartede Team Vimennpoker, som blant andre har tidligere landslagskeeper Thomas Myhre og tidligere poker-norgesmestere på laget.

- Det blir gøy uansett hvordan pokeren går, men det hadde jo vært gøy å fått til noe bra der også, sier Drea før avreisedagen. På spørsmål om hva det er med poker som fascinerer mest, svarer hun:

- Det som fascinerer meg mest er egentlig at alle tror de er mye bedre enn de er. Helt til man kanskje oppdager hvor dårlig man er. Ironisk nok er det DA man har blitt bedre, om du skjønner hva jeg mener. Ellers er hele spillet fascinerende i seg selv. Det krever så mye på flere plan. Det er ikke bare å kunne reglene eller være god til å bløffe. Man må være observant, se, høre, og følge magefølelsen. Man må være modig, men ikke overmodig. Man må være ivrig, men ikke overivrig. Å finne balansegangen i spillet er en fascinerende jakt.

- Jeg er absolutt ikke den med de beste pokerferdighetene på laget, snarere tvert imot, men jeg vet jeg kan bidra med gode diskusjoner siden jeg spør om det jeg lurer på, tør å sette spørsmålstegn til alt det de andre mener og alltid er nysgjerrig og ivrig etter å få vite hvorfor. Også er jeg som regel ei gladjente, da. Som er glad i å prate, le og ha det gøy, sier hun.

- Det blir gøy uansett hvordan pokeren går, men det hadde jo vært gøy å fått til noe bra der også, sier Drea før avreisedagen. (Foto: privat)