Mindre enn en måned etter at Lerøys styre gjorde investeringsvedtaket, er arbeidet med byggingen av det nye lakseslakteriet på gang på Jøsnøya. Den siste uka har mellom ti og tyve mann jobbet på tomta, og i går (mandag) ble anlegget for kost og losji til arbeidsfolkene, innviet.

Allerede liv og røre på tomta

- Det overrasket kanskje mange at vi var såpass klare til å begynne. Men det er gjort en solid jobb i forkant, så nå er vi i gang. Det er arti å komme her, og se at det allerede er liv og røre, og at det er lokale kjentfolk som er i gang med arbeidet her, sier fabrikksjef Frode Arntzen.

Vi møter han sammen med prosjektleder Roar Siversen og representantene fra utleiefirmaet Eterni, Ståle Helmersen og Arnold Jobotn, i kantina på Jøsnøya. Det er de sistnevnte som leverer overnattings- og serveringstilbudet for arbeidsfolket.

Kantinebygget for arbeidsfolka hadde sin første serveringsdag i dag

- Mat og forpleining er viktig

Overnattingsbrakka er et nybygg med 44 enkeltrom med egne bad. De har opsjon på å utvide til 64 rom. Til å drive både overnatting og matservering har de hentet inn det tjekkiske paret Matus Pekar og Martina Namespetrova, som skal ha denne oppgaven helt fram til fabrikken står ferdig i mai 2018.

Matus Pekar og Martina Namespetrova skal drive kantine og overnattingsstedet på anleggsområdet

- Her skal det serveres fire måltider for dagen for de som bor på anlegget, men alle som arbeider her vil få gratis lunsj på kantina, forteller Arnold Jobotn.

- Mat og forpleining er viktig, og det å ha gode forhold for arbeidsfolka tror vi gir trivsel og motivasjon for å gjøre jobben best mulig. Derfor har vi valgt å legge inn noen kroner ekstra til dette, sier Frode Arntzen.

Mange lokale bedrifter blir involvert

Det meste av arbeidet som gjøres nå, foregår på og under bakkenivå, med graving og fundamentering. Men allerede i februar/mars vil bygget begynne å reise seg, forteller prosjektleder Roar Sivertsen. Og tomta på Jøsnøya vil bli en arbeidsplass for bortimot 100 arbeidsfolk. Det er fosenfiramet Stjern som har hovedentreprisen, men en rekke lokale firma vil også ha jobber tilknyttet utbyggingen.

- Dette er startskuddet for noe som vil bli veldig viktig, ikke bare for Hitra, men hele regionen. En hel masse bedrifter vil ha oppdrag her, med både stort og smått, gjennom hele byggeperioden, sier Frode Arntzen.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no