I kalde morgentimer står Ronald Karlsen og ser på brannruinene fra i går kveld. Karlsen var en av de første som kom til naustene etter at brannen ble oppdaget i går kveld.

SULA VÅKNER TIL BRANNRUINER, LES MER HER

- Jeg sto klar med brannslangen, men så kom det ikke vann, forteller Karlsen til Hitra-Frøya. Fortvilt måtte han se at flammene tok mer og mer overhånd, til det som utviklet seg til en storbrann.

Vannverket er i dag på Sula for å undersøke hva som har skjedd - om vannet var frosset, eller om det rett og slett ikke var koblet til der brannslokkerne skulle hente ut vann. Vannforsyningen på Sula gjennomgikk endel oppgraderinger i sommer, men det er foreløpig uklart om manglende vann har sammenheng med dette.

- Hvis vi hadde fått vann i slangen, tror vi at vi skulle klart å slokke brannen på den første brygga, sier Karlsen.

Brannen startet ombord i sjarken til en fisker som har sjåen sin i denne naustrekka. Mannen hadde avsluttet dagens økt da han skal ha oppdaget røyk fra motorrommet. Ifølge folk på stedet har han forklart at flammene slo opp fra motorrommet da han åpnet luka. Brannen antente etterhvert sjåen og deretter fire andre båthus.

Mannen er nå til legesjekk. Restene av båten er nedsunket, og båthusene er det bare forkullede rester igjen av.