Amalie feirer 9-årsdagen med bading

Øypatruljen

- Jeg har bursdag i dag. Jeg er ni år, forteller Amalie.

Hun og broren Isak (7) tester ut gummibåten. Men før det har begge boltret seg og svømt i Tungvågvatnet.

På julis fineste dag (så langt) tar øypatruljen innom Tungvågvatnet. På stedet hvor Klubben grendalag har sin årlige Ta sjansen-konkurranse finner man også det som må være Frøyas best tilrettelagte badeplass, med stupetårn ute i vannet, vannsklie, sandvolleyballbane, grillplass og benker.

Amalie og Isak er ikke alene. Danila har funnet vannsklia, som prøver gang etter gang. Ute rundt stupetårnet svømmer noen større unger, en gruppe ungdommer er midt i en volleyballkamp, og på stranda sitter og ligger folk - mange av dem har årets første stranddag på Frøya. Men ikke Amalie

- Jeg har bada en gang før, også. Jeg liker å svømme, forteller hun.