Det har vært rift om plassene som Gjerta, Julie, Johanna, Sigurd og Alida fikk tak i

Gjerta Sofie Moen Aune, Julie Brenna, Johanna Skarsvåg, Sigurd Sandvik Kristiansen og Alida Annie Bekken har arbeidsuka si ved Trøndelag teater.  Foto: Trøndelag Teater

Øyungdom

Gjerta Sofie Moen Aune, Julie Brenna, Johanna Skarsvåg, Sigurd Sandvik Kristiansen og Alida Annie Bekken - som alle er skoleelever fra Sistranda ungdomsskole - har denne uka arbeidsuka si på Trøndelag Teater i Trondheim. Disse plassene er det ifølge teateret rift om, så de fem frøyaungdommene ble i år blant de heldige.

- Alle fem sendte hver sin søknad til teatersjef Kristian Seltun og Seltun ønsket dem velkommen, forteller informasjonsrådgiver Sissel Grønlie ved teateret til lokalavisa.

Elevene har ulike teater-oppgaver gjennom uka.  Foto: Trøndelag Teater

 

Grønlie forteller at det er svært mange ungdomsskoleelever som ønsker å ha arbeidsuka si på teatret.

- Gjengen fra Sistranda ble denne gangen de heldige utvalgte, forteller hun.

Arbeidsuka til elevene består av ulike arbeidsoppgaver. Tidligere i uka skygget de teatersjefen og var med på ulike møter samt leseprøve for forestillinga "Lyset skal bare skinne på meg og mine ønsker". I forbindelse med forestillinga "Spelemann på taket" har elevene hatt og har rekvisittjobben med blant annet å blåse opp ballonger samt at de også jobber som inspisienter under forestillinga.