Lisa vil øke kvinneandelen i finansnæringa

Øyungdom

Norges Handelshøyskole (NHH) skal de neste tre ukene tilbringe tre uker på turne rundt om på videregående skoler i Trøndelag. Neste uke (onsdag 22.januar) kommer NHH-student Lisa Naustdal til Guri Kunna vgs skolested Frøya for å orientere om studiet i håp om å rekruttere flere øyværinger til NHH.

Naustdal er opprinnelig fra Trondheim.

– Jeg begynte på NHH fordi jeg er samfunnsinteressert og liker analytiske fag. Videre ønsket jeg en utdanning som gir meg mange muligheter etter endt studie, forteller Naustdal i en pressemelding.

Naustdal tar en master i økonomi og administrasjon på NHH og har en bachelorgrad fra samme sted. Hun har valgt masterprofilen finans og forteller at finansfagene gir mange muligheter både i og utenfor finansbransjen. Studenten er ferdig utdannet denne våren og har allerede sikret seg en jobb i det prestisjefulle konsulentselskapet McKinsey.


 

I studentforeningen har den kommende siviløkonomen vært med å starte en kvinnelig børsklubb. Sammen med syv medstudenter, startet hun gruppen for å skape et finansmiljø for kvinner og for å bidra til å øke kvinneandelen i bransjen.

– Jeg gleder meg aller mest til å møte elevene. Jeg husker godt da studentambassadørene besøkte min skole. Det syntes jeg var en veldig spennende og lærerik dag, sier Naustdal.

Lese flere saker om Unge voksne? Vi har samlet alle våre Unge voksne-saker på hitra-froya.no/tema/Unge_voksne/