Russefeiring i buss med minner

Russefeiringen er like om hjørnet. Ni frøya-russ skal starte russetiden i nymalt buss dekorert med barndomsminner.
Øyungdom

Denne uka var seks kommende russ i full sving med å male sin egen russebuss. Bussen sto parkert på plena til Ulrikke Berg Karlsen, som kunne feire 19-årsdagen torsdag sin med å male barndommens barne-TV-sjiraff på bussen. Medeierne i bussen malte noe av det de forbandt med barndommen. Motivene ble alt fra symboler fra kult-filmer, bøker og kosedyr.

Her går russen i det iskalde vannet

Sjekk bildene fra årets første russeknute


Dette var dagen før de skulle ha matte-tentamen. Skulle de ikke heller sittet hjemme og lest?

- Det er snakk om å prioritere, sier Ulrikke, og så ler de hele gjengen.

De seks er Marthe Alstad, Dag Bertin Strandli Vie, Ulrikke Berg Karlsen, Hans Kristian Strandli Vie, Marit Oliva Hammervik og Marita Hammernes. Tore Henning Dyrø, Tobias Sæther og Andreas Rise Mathisen har også vært med på russebuss-kjøpet, men var ikke til stede da vi traff dem.


Forfriskende start på russefeiringa

Noen gispet etter luft, og enkelte kom med noen saftige gloser. Men alle svartruss som ble døpt i øl og deretter hoppet i sjøen, kom seg trygt på land igjen.

 

Lavbudsjett

Dag Bertin Strandli Vie er i ferd med å male en regnbue, bak en sau. Kanskje er det sauen Shaun, eller en av de mange sauene Dag Bertin har vokst opp sammen med på gården i Nerklubben. Men hvorfor regnbue?

- Vi støtter de homofiles rettigheter, sier de seks avgangselevene.

Minibussen har de forøvrig fått av far til Dag Bertin og broren Hans Kristian. Så har ungdommene sørget for omregistrering, forsikring, og maling. Mens vi akkurat har lest om 28 unge på østlandet som har brukt 2,5 millioner på russebuss og tilhørende arrangement, er det et litt annet budsjett denne gjengen har å forholde seg til.

- Vi er ni som eier bussen, og har brukt ett tusen kroner hver, ni tusen til sammen, smiler de, mens de prøver å hindre at bengalakken renner alt for mye fra motivene.


Se bildene fra russedåpen

Flotte kostymer, glade ungdommer og "kald-kauk" da russen gikk i vannet.

 

Russedåp tirsdag

Sola skinner, men nordøsten er kald, og et par av jentene fryser lenge før de kan si seg ferdige med malingen. Ulrikkes mor har disket opp med bløtkake til de blide og kreative ungdommene. Snart skal bussen ut på veien, og bringe dem rundt under hektiske russefeiringsdager. Russedåpen gjennomfører de på torget på Sistranda tirsdag ettermiddag, og så braker det løs.

- Vi skal passe godt på hverandre under feiringa, lover de seks busseierne som er tilstede under Hitra-Frøyas visitt.

- Og nå får vi russeknute, for positiv omtale i media, ler de.