Det er flere grunner til at Kim Edwin Jektvik (37) valgte å flytte i 2012, men først og fremst var det av karrieremessige årsaker.

- Øyregionen er på mange måter et eldorado for oss som driver med visuelle produksjoner, men for en med ambisjoner utover å bare produsere oppdragsvideoer så ble miljøet for lite.

I Trondheim er Kim Edwin i et profesjonelt filmmiljø. Han har fått seg et nettverk av likesinnende.

Ble lagt merke til

Kim Edwin har tidligere gjort frilansoppdrag for Hitra-Frøya gjennom firmaet sitt Videomagi.

- Det er en tid jeg ser tilbake på som både hektisk, spennende og kreativ. Vi fikk laget noen gode reportasjer og produksjoner som Lokalavisas julekalender og ikke minst Øypatruljen som ble godt lagt merke til andre steder i landet.

Kim Edwin driver fortsatt Videomagi men har vært mer selektiv på hvilke oppdrag han tar på seg, blant annet fordi han ønsker å bruke mer tid på egne prosjekter.

- Jeg jobber også 80% som videoprodusent/regissør for Xmedia.

Hest på stua

Det Kim Edwin savner med øyregionen, er utvilsomt naturen, tilgangen til sjøen og ikke minst fersk sjømat.

- Det jeg ikke savner er at alle "vet" mer om meg enn hva jeg gjør. Har hørt de merkeligste ting om meg selv, blant annet at jeg har bodd med hest på stua.

For en som som ikke er A4, så er det utvilsomt lettere åvære seg selv i en by, slår hitterværingen fast.

Kim Edwin er samfunsengasjert og opptatt av det som skjer lokalt.

- Øyregionen ligger mitt hjerte nært. Det er der barna mine bor og det er der jeg har barndommen min. Han sier Hitra og Frøya er en spennende region næringsmessig så vel som samfunn. Med sterke bedrifter og kreative samfunnsengasjerte gründere.

- Det har vært en forrykende utvikling og hverken Sistranda eller Fillan er til å kjenne igjen. Når utviklinga går så fort som den gjør så er det desto viktigere og dokumentere samt ikke minst formidle den historiske kulturarven som ligger i området. For meg så handler dette om identitet. Hvem man er og hva man står for. Et slags grunnfjell i en ellers så urolig verden.

Noen av Kim Edwins beste barndomsminner er fra Hestnes på Hitra, hos sin gammeltante Dagny.

-Makan til historiefortelling skal man lete lenge etter.

- Hva skal til for at du skal flytte hit igjen?

Stabil inntekt, at noen ser potensialet og tør satse på de mange spennende prosjektene som jeg jobber med, smiler Kim Edwin Jektvik.