Bladed er Anita Kaasbølls bandprosjekt. Det startet i 2004 som en improvisasjons-duo med den etterhvert så kjente gitaristen Stian Westerhus. Men hun har plukket musikere etter hvilket musikalsk utrykk hun har villet utforske. De to foregående platene kan godt plasseres innenfor det som kalles alternativ rock/pop, der det tradisjoenelle formatet utfordres av støy og klang-eksperimentering. Smakebitene fra den nye plata, Halloween in Bagamojo, viser at hun heller ikke nå har tatt skrittet inn på den kommersielle allfarveien. Men flere av låtene på plata som slippes fredag, er absolutt av det tilgjengelige slaget.

- Den har nok et litt lettere uttrykk. Den er litt mer pop enn det jeg har gitt ut før, sier Anita Kaasbøll.

Hun forteller at den også har musikalske spor etter besøk i Afrika.

- Det kan høres litt mer indirekte, gjennom klangene, sier hun.

Tittelen Halloween in Bagamojo er hentet fra en helt konkret opplevelse da hun var med på et utvekslingsprosjekt i byen Bagamojo i Tanzania i 2012..

- Det var ganske fattigslige forhold i byen, men vi bodde på et hotell i et inngjerda område, sammen med en del amerikanske turister. Det var Halloween og da feiret amerikanerne det fullt ut, med trick and treat, innenfor det inngjerda området. Det var en meget spesiell og ubehagelig opplevelse som satte sine spor, forteller Anita. Afrika og historien om vestlig imperalisme og rasisme er blitt et tema på den nye utgivelsen, også gjennom at det med Lp-en følger ei lita bok som spiller på en historie rundt afrika"oppdageren" Stanley.

Plata gis ut som LP (som inkluderer CD) og på alle digitale platformer av trondheimsselskapet Crispin Glover Records. For første gang i Bladeds historie, får plata distribusjon i hele Europa.

- Norge er et lite land, og når man holder på med det som er litt alternativt, så er det begrenset hvor mange man når. Ved at den utgis i Europa så åpner det jo for at mange flere kjøper plata, sier hun

Anita Kaassbøll er oppvokst på Hitra, men flyttet til byen for å gå musikklinja ved Heimdal videregående da hun var 16. Etter dette utdannet hun seg som jazzsanger ved musikk-konservatoriet. Nå bor hun i Oslo. Ved siden av en 20-prosentstilling som sanglærer i Stavanger, lever hun av den musikken hun skaper.

- Man blir ikke rik av dette. Men det viktigste er at det går rundt, slik at jeg kan holde på med det jeg vil: å gi andre noe gjennom kunst. Jeg tror jeg alltid har hatt den driven: å skape noe. Tilfredstillelsen kommer når du klarer å trigge noe i andre mennesker med det du skaper, sier Anita Kaasbøll.

I kveld er det duket for slipp-konsert i Oslo, og på onsdag blir det mulig å høre Bladed live på Moskus i Trondheim.