Tradisjon tro, når sommersesongen nærmer seg slutten er det dags for ølfestival i Knarrlagsund. På bryggescenen blir det storkonsert med henholdsvis CC Cowboys fredag (10.august) og Hellbillies lørdag (11.august).

Frontfigur i CC Cowboys, Magnus Grønneberg, forteller at bandet gleder seg til å opptre på Hitra.- Vi har vært på Frøya og Hitra før, generelt reist over hele Norge i tretti år. Det er et veldig sammensatt og vakkert land vi bor i, og jeg føler meg i grunnen hjemme overalt, sier Grønneberg.

"Funnet tilbake til ungdomskilden"

CC Cowboys opplevde stor suksess med sin første singel Harry og mottok Spellemannspris som beste nykommer for debutalbumet Blodsbrødre i 1990. 28 år senere er bandet fortsatt like aktuelle og på forsommeren slapp de nytt album, Perfekt normal. Dagbladets anmelder trillet terningkast fem og slo fast at CC Cowboys har klart å fornye seg. "Det er som om de har funnet tilbake til ungdomskilden".

Hva slags type musikk er det dere kommer med til ølfestivalen i Knarrlagsund?

- CC Cowboys er norsk på norsk - et rockeband fra Østlandet. De fleste har nok hørt oss i en eller annen form tidligere. På radio, i oppveksten, bak i en bil eller på konsert. Vi kommer turnerende med et repertoar som strekker seg fra første til nyeste plate, slår Grønneberg fast med sin gjenkjennbare stemme.- Alle de store hitsene "Vill, vakker og våt", "Nå kommer jeg og tar deg" og "Tigergutt" spiller vi. Ingen skal gå skuffet derfra. Vi byr på alt.

Et platemarked i endring

Grønneberg forteller at Perfekt normal er deres ellevte studioalbum.

- Låtene på det nyeste albumet handler som de alltid gjør om livet. De siste femten årene har jeg skrevet låter som har blitt veldig personlige og nære, mer enn i gamle dager. Jeg prøver å skrive om det mellommenneskelige, det er noe humanistisk over dem.

Grønneberg sier at de har registert at nyeste plate har fått gode tilbakemeldinger.- Og jeg tror at de som kjenner CC Cowboys og har fulgt oss nært gjennom årene liker nyplata godt.

Han tilføyer at det derimot ikke lenger er mulig å måle suksess på samme måte som tidligere.- Det er ikke snakk om salgstall lenger. Platemarkedet har forandret seg og økonomisk har det blitt vanskelig å tjene penger, men det er heldigvis en utfordring det jobbes med. Jeg er optimistisk. Jeg ser også fordelene, streaming gjør at man kan nå ut til veldig mange med musikken. I gamle dager var det heller ikke snakk om festivaler. Da ungene var mindre turnerte vi mer på vinteren, vår enog høsten.

- Hvor langt har dere kommet på turneen deres nå?

- Om sommeren gjør vi konserter på både store og små steder. CC Cowboys har fem-seks konserter igjen. Når denne turneen er over har vi gjort 25 konserter i løpet av sommeren. Vi gjør også alltid en høstturné. Det nærmeste vi kommer Frøya og Hitra da, blir Byscenen i Trondheim.

Norge er et fantastisk konsertland, sier Magnus Grønneberg avslutningsvis.- Vi gleder oss til å komme til Hitra og spiller for dere.