Trondhjems Turistforenings nye turkonsept «OPP24» går ut på å bestige den høyeste toppen i hver kommune i Sør-Trøndelag. Du kan delta på OPP24 ved å bruke appen «UT på tur» for å sjekke inn på toppene.

Nå gir TT ut en bok som presenterer de 24 flotte toppturene. - Boka skal bidra til at flere blir bedre kjent med de flotte turmulighetene fylket vårt byr på og gi inspirasjon til å gå turer man ellers kanskje ikke ville gått. Her får man en gylden mulighet til å oppleve spennvidden i det trønderske landskapet, fra blankskurt lavland ved kysten til mektig høyfjellsnatur i innlandet, forteller leder i Frøya Turlag, Gunhild Riiber og leder i Hitra Turlag, Ola Rønningen.

Boka inneholder detaljerte beskrivelser av alle OPP24-turene, rikt illustrert med bilder og kart. I tillegg får du mye nyttig informasjon og tips som vil berike turene. Du får vite bakgrunnen for utviklingen av applikasjonen som OPP24-deltakerne bruker for å dokumentere at de har vært på toppene. I boka deler turentusiaster sine erfaringer med leserne og du kan lese om vardenes historie og hvordan fjellene i Midt-Norge har fått sine navn.

Turmålene Besselvassheia og Mørkdalstuva er godt presentert i den nye turboka.

Godt besøk på lokale topper

Av nettsiden til opp24.dnt.no går det fram at en frøyværing allerede i sommer har rukket å bestige alle de 24 kommunetoppene i fylkets 25 kommuner. Og det er flere øyværinger som allerede ligger høyt oppe på statistikken for antall besøkte topper.

I skrivende stund har det vært 75 innsjekkinger på Mørkdalstuva og 112 på Besselvassheia.

I mai tar Frøya Turlag alle 13-åringene med på OPPTUR til

Besselvassheia. Da er det en sjanse for at statistikken påvirkes, og det kan kanskje også være starten for at flere tar i bruk dette konseptet?

Julegave

Alle som er medlemmer i Hitra Turlag og Frøya Turlag har allerede fått boken tilsendt i medlemsskapet sitt. Alle andre kan få kjøpt boken i de lokale bokhandlerne i Kystmuseet på Hitra og hos Bokormen på Frøya.

- Dette er en flott julegave å gi bort samtidig som du inviterer den du gir bort til, med på tur, mener Gunhild Riiber og Ola Rønningen.