Navn: Kristoffer Iversen Tønder

Alder: 27

Bor nå: Trondheim

Kommer i fra: Frøya, Sistranda

Når flyttet du fra Frøya, og hvorfor?

Jeg flyttet fra Frøya i 2009, da var jeg ferdig med videregående og et “friår” med jobbing på Byggmakker. Jeg dro til Levanger for å studere musikk på Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Hva har du gjort siden den gang?

Jeg bodde og trivdes godt i Levanger i fire år. Jeg dro derfra med en bachelorgrad og tittelen faglærer i musikk. Da jeg studerte i Levanger traff jeg så mange flotte mennesker, med samme ambisjoner. Nesten alle i klassen min endte opp i Trondheim, og mange spiller i ulike band. Jeg har vært med i tre av disse: Slim Bad Jim, Blueskollektivet og Harvest. De to siste driver fortsatt på, og er en enorm stor del av hverdagen min. Utenom band så jeg jobber jeg på Trondheim Private Musikkskole, og på Gitarhuset Trondheim.

Hva er det du savner mest med øyregionene?

Jeg savner mest den følelsen man har på et slikt lite sted. Følelsen av å kjenne alle, samholdet og ”øystoltheten”. Man kan gå overalt, ingen trikk, ikke noe tog, ingen rushtrafikk. Mindre stress, og mer kos.

Hva er det du ikke savner?

Egentlig mye av det samme som jeg også savner, ironisk nok. Hvis det skjer noe så vet alle om det. Men, ellers er det lite jeg ikke savner.

Følger du med på det som skjer her i øyregionen?

Jeg prøver å holde meg oppdatert, men når man har en hjerne som ikke er så flink til å konsentrere seg, blir det mye som går meg hus forbi dessverre.

Er du ofte ”hjemom”?

Jeg prøver å komme meg hjem ofte, minst åtte til ti ganger i året, slik at min kjære mor får ro i sjela. I feriene prøver jeg å finne rom til å komme hjem, men når man har flere band som er på veien så blir det vanskelig.

Hva er ditt beste minne fra øyregionen?

Det må være noe som ikke har skjedd ennå. Jeg har i flere år jobbet for å få spille på Frøyafestivalen med det ene bandet mitt, Harvest, men jeg har ikke fått noe respons. Det er en av mine største drømmer. Tenk å få stå på scenen under Frøyafestivalen med Harvest, og se utover tusen herlige øyværinger, med sjølukta i nesa, sol i ansiktet og en deilig kystbris.

Hva skal til for at du flytter hjem igjen?

Hadde det ikke vært for nettverket mitt her i Trondheim, hadde jeg vært villig til å flytte hjem igjen, men man skal aldri si aldri.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no