Familien Vikan dukket tirsdag kveld opp på det de trodde var dugnad ved Frøya motorsportsenter. Men innså raskt at det var lagt andre planer for dem denne kvelden.

Aldri nei å få

Styreleder i NMK Frøya, Stig Tore Sørli, kunne fortelle Karl Inge, Bjørg og døtrene Anna Kristine og Trine Vikan at han på vegne av klubben hadde sendt inn julestjerne-nominasjon på hele familien til lokalavisa.

- Vi ønsker nemlig å tildele julestjerne til familien Vikan for deres enorme engasjement for NMK Frøya på Frøya Motorsportsenter. Makan til dugnadsinnsats skal man lete lenge etter, det er aldri ett nei og få.

Til stede var også resten av styret. De forteller at familien alltid er de første som kommer når det kalles inn til dugnad. Ikke alene, men hele familien stiller opp.

Får ting gjort

Det ramses opp forskjellig som familien Vikan har sørget for. Gressklipping blir nevnt, de gjør innkjøp til kiosken og mangler det folk til å stå der så sørger de for dette også. De ordner mat til de som spiller musikk på festene og når det er trening så møter de deltakerne på plassen - klare med kaffe.

- Uten deres bidrag til klubben i sesongen 2016 har det ikke blitt de store arrangementene. Alltid blid og trivelig, de tar sine arbeidsoppgaver seriøst og ikke minst får de ting gjort, smiler Stig Tore.

Han legger til at disse fire gir så mye av seg selv at dette er ett unikum i det norske samfunn og ikke minst i Frøyasamfunnet og NMK Frøya. Og at klubben håper de vil bidra fremover med sitt engasjement for store og små.

Et trivelig miljø

- Nei nå ble det for mye skryt! Kanskje de er redde for å miste oss og håper vi skal bidra videre i 2017. spøker Karl Inge men er tydelig rørt over de gode ordene fra resten av klubben i det julestjerna overrekkes.

Familiens engasjement startet da datteren Anna begynte å kjøre gokart. Siden har de alle glidd inn i miljøet og NMK Frøya er som en liten familie, legger familiens eneste aktive motorsport-sjåfør til.

For at motorsportsenteret på Frøya skal være klar til bruk til en hver tid, forteller familien at de legger ned utrolig mange timer der. Så mange at de har sluttet å telle.

- Det er mange i klubben som er flinke til å stille opp, ikke bare oss, det må du gjerne få med. Men det er fint å bli satt pris på, også har vi det artig. Det er et trivelig og sosialt miljø i NMK Frøya.