Hitra kommune har utarbeidet en velkomstmappe til alle nye innbyggere i kommunen. Her finner man informasjon om det meste i kommunen. Alle som flytter til Hitra fra nyttår av vil motta en slik mappe.

Inneholder nyttig informasjon

Koordinator for innvandrere i Hitra kommune, Kasia Czaplis er glad for å kunne gi nye innbyggere en grundig og god informasjon på denne måten.

- Det kan være mye å sette seg inn når man kommer til en ny kommune. Dette gjelder uavhengig av om du er norsk og kommer hit fra en annen kant av landet, eller kommer hit fra utlandet. Velkomstmappen inneholder viktig og nyttig informasjon for alle nye innbyggere, sier Czaplis.

Kommunale tilbud og fritidsaktiviteter

Mappen rommer et velkomstbrev fra ordfører og en oversikt over kommunale tjenester. I tillegg følger det med et kart over kommunesenteret hvor det er avmerket hvor man finner de ulike tjenestene, og en oversikt over fritidsaktiviteter, foreninger og lag i kommunen.

På døra, i postkassen eller digitalt

- De som melder flytting til Hitra, samt flyktninger har vi oversikt over. Utfordringen er å få kjennskap til arbeidsinnvandrere som kommer hit, mener Czaplis.

Velkomstmappen blir tildelt alle kjente tilflyttere, enten på døra eller i postkassen. Hele velkomstmappen er allerede tilgjengelig digitalt på Hitra kommune sin hjemmeside.