Hjelpeorganisasjonen Brutte lenker inviterte lørdag til Kenyansk dag på Misjonshuset i Fillan. Organisasjonen som driver både misjons- og hjelpearbeid ble stiftet på Hitra. Ekteparene Lodve og Alfryda Karlsen og Linda og Morten Bollandsås har begge vært turer til Kenya, og de fortalte nå om sine opplevelser, og om at arbeidet som gjøres i distriktet Mogoma begynner å gi frukter.

Morten Bollandsås fortalte og viste bilder fra den første turen familien tok til Mogoma. Halvparten av de cirka 500 ungene som går på skolene de nå støttet, er foreldreløse, etter at foreldrene er døde av aids.  Lokalsamfunnet er preget av fattigdom og sykdommer, og mange av sykdommene skyldes lite og dårlig vann.

- Vann er viktig. Vann betyr liv. Derfor satser vi nå på å få boret vannbrønner, sier Morten Bollandås.

Et vanntårn er allerede kommet opp, og organisasjonen satser på at de vil få boret brønen i forbindelse med deres neste tur, som blir på nyåret neste år.

Elfryda Karlsen og Linda Bollandsås var i Kenya i januar i år. Elfryda fortalte om sterke opplevelser i møte med barna som får skoletilbud, og om de lokale ledernes viktige arbeid.

Organisasjonen har allerede fått en del støtte blant folk på Hitra, og satser på ytterligere støtte i tida som kommer

- Du kan godt si at vi fortsatt er i startgropa med arbeidet, sier Lodve Karlsen.

På Kenyadagen i misjonshuset ble det servert mat laget av Hitras eneste kenyanske innbygger, Laetitia Mugwaneza, og organisjonen solgte kenyanske varer og holdt utlodning.

Hitras eneste kenyaner, Laetitia Mugwaneza, stod for maten.
Hitras eneste kenyaner, Laetitia Mugwaneza, stod for maten.