Lokalavisa fortalte fredag om Kommunal Rapports kommunebarometer, som plasserer Hitra kommunes pleie- og omsorgstjenester på førsteplass blant alle landets kommuner.

Torfinn Stub (Venstre) er leder for helse- og omsorgskomiteen (HOK) i Hitra.

- Det er en stolt leder i Helse -og omsorgskomiteen (HOK), som vil sole seg litt i glansen av prestasjonen til pleie- og omsorgstjenesten i Hitra - vel vitende om at det først og fremst er dedikerte ansatte som skal ha æren sammen med motiverte og fokuserte ledere med Harald Hatle i spissen, sier komitelederen til Hitra-Frøya.

Han sier tusen takk for innsatsen til alle ansatte. Og mener at også framoverlente politikere har bidratt til utviklingen av helsetjenestene.

- Jeg har vel også tro på betydningen av å ha engasjerte, framoverlente politikere i både HOK og kommunestyret, som er veldig opptatt av tidlig innsats, bærekraftige , langsiktige løsninger i samarbeid med frivillige lag og organisasjoner - der forebygging, aktivitet, mestring og best mulig kvalitet er viktige fokusområder, sier Stub

Komitelederen viser til at pleie- og omsorgstjenestene får dette kvalitetstempelet samtidig som de drives på en kostnadseffektiv måte.

- Bærekraft betyr at vi, i tillegg til kvalitet, også er stolt over å være en av de mest kostnadseffektive kommunene i landet innenfor pleie og omsorg. Det er ingen tilfeldighet at vi er kommet dit vi er i dag. Parallelt med byggingen av Hitra Helsetun i 2003-2004, ble nemlig også organiseringen av pleie- og omsorgstjenesten lagt om, Omsorgstrappa innført og siden utviklet kontinuerlig, slik Harald beskriver i fredagens avis, sier en stolt komiteleder.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no