På Strømsvik camping møter Øypatruljen et par fra Kongsbergs som forvillet seg til Hitra for en mannsalder siden.

- Jeg kom hit i 10 år før jeg møtte Ingvar for 20 år siden, og siden har vi begge kommet hit hver sommer, forteller Bente Lillenes.

Lillenes oppdaget plassen da hun fisket i Gaula for 30 år siden.

- Det var dårlig med laks og da tipset noen på campingplassen meg om Hitra, forteller Lillenes.

Tipset viste seg å stemme veldig godt. Lillenes fikk masse laks. Men det er ikke bare laksen som har gjort at paret har kommet tilbake år etter år. Folkene som bor og jobber på Strømsvik camping skal ha mye av æren for det.

- Vi føler oss veldig velkommen og de som driver plassen er helt fantastiske. Vi som bor her blir som en stor familie, forteller Bentes bedre halvdel, Ingvar Alfsen.

Han forteller at de var her på høsten en gang, men da skulle Roar og Åse reiser bort. Da fikk Bente og Ingvar beskjed om at de var hjertelig velkommen til å disponere plassen og bare legge igjen pengene når de dro.

Barnebarna jublet da de skulle tilbake til Hitra

Da barnebarna på 13 og 15 år jublet da de skulle tilbake til Hitra, fikk besteforeldrene virkelig bekreftet at Hitra var den rette ferieplassen.

- Her kan de gå uten internett lenge. Hjemme hadde de gått på veggen, forteller Lillenes.

Det er stort sett på Strømsvik camping paret feriere. De har vært her både på sommeren og høsten og tilbringer rundt 14 dager her. De tar reisen oppover som en tur og bruker rundt 10 timer fra Kongsberg. Noen av det fineste på både Hitra og Frøya er naturen, mener paret. De er veldig glad i kysten, men plassene har alt. Både snaufjell, holmer og skjær.

- Det er to fine øyer, men elendige veier, er begge enige om.