Lørdag feiret Hitra Fotballklubb 30-årsjubileum. I den anledning ble det spilt to jubileumskamper i Hitra idrettspark. Den første var mellom Hitra FKs damelag og et herrelag bestående av tidligere fotballspillere med sin glansperiode på 1970-1980-tallet. Den legendariske keeperen Oddvar Olsen var plassert i målet, og imponerte om mulig mer i dag enn for 30 år siden.

- Jeg tror vi trygt kan si at Oddvar Olsen var kampens spiller, kommenterte speaker Dag Willmann.

I det andre målet sto Ann Kristin Kjerringvåg Willmann, som spilte under flere mannlige pseudonym på 1980-tallet da det ikke var lov for damer å spille på herrelag.

- Det sto både Karstein og Kristian på spillekortet, forteller speakeren.

Redd for store skader på jentene

- Jeg var redd for store skader på jentene, forteller lagkaptein Thea Arntsberg.

Hun sikter til at noen av mennene kan ha en litt større egenvekt og massetetthet enn noen av damene.

- Men de tok fint hensyn til tross for et stort konkurranseinstinkt, sier lagkapteinen.

Første omgang var jevn. Flere sjanser, men ingen mål. Damene hadde det speaker Willmann kalte en ”kvadruppel sjanse”, men godt lagspill og god målmann forhindret de fire målsjansene. Roar Sivertsen ble satt ut av spill tidlig i første omgang.

- Jeg prøvde meg på en klassisk ”bråsnu”, men det endte med en nesten avrevet akilles, forteller Sivertsen.

Hvordan få ham av banen?

Mens Sivertsen lå nede ble det en del diskusjoner på sidelinjen om hvilke metoder som kunne tas i bruk for å få han av banene dersom han ikke greide det for egen maskin. Sivertsen ble geleidet av banen av klubbleder Kjersti Rønningen etter at Stig Holmen hadde gjort det klinkende klart at det var helt uaktuelt å bære ham.

Avgjort på 10. straffespark

I andre omgang strømmet målene inn. Det var herrene som greide å få inn den første ballen.

- Da tenkte jeg at dette var flaut, forteller Nina Antonsen.

Det var Anton Fjeldvær som scoret det første målet. Det neste ble scoret av Stig Holmen, før damene kom mer på banen.

Anne-Lise Kvakland fikk den første ballen i nettet for damelaget, og Nina Antonsen reddet noe av damenes ære da hun utlignet til 2-2. Kampen endte uavgjort, men det ble straks iverksatt en straffekonkurranse, som også skulle vise seg å bli jevn. Først på det 10. straffesparket ble det avgjort at de gamle fortsatt er eldst.

- Vi er veldig godt fornøyd. Kampen utspilte seg som i gamle dager. Vi brukte å lede stort før motstanderne tok oss igjen, forteller herrenes lagkaptein, Bror Blichfeldt.

Styrker og svakheter

Både herrelaget og jentelaget fikk tid til å reflektere over motlagets styrker og svakheter.

- De var overraskende raske og sterke, men de dyttet litt, forteller Anfal El Yamani

Hun mener en største utfordreren var Bror, som sto godt i forsvar.

- De sprang da så fort, uttaler en overrasket Otto Stub, som betrakter straffekonkurransen liggende på bakken.