Tommy Rodahl forteller at utspillet fra formannskapet ikke kom helt brått på og at han derfor har tatt initiativ til å undersøke muligheten for at en privat stiftelse kan overta Froan kapell.

- . Men vi lodder steminga, rett og slett, for å etablere en stiftelse, for å ta over bygningen som da vil kunne brukes til det den brukes til i dag, pluss å kunne være en arena for konserter og andre kulturaktiviteter, sier Rodahl til lokalavisa.

- Hva slags respons har du fått?

- Det er veldig tidlig i prosessen, det er et langt lerret å bleke. Men det er interesse blant dem jeg har lansert ideen for. Det er en lang vei å gå, det foreligger ikke konkrete planer, men det må jobbes videre for å skaffe grunnkapital og en fornuftig plan for bruk. Det er mange ting som skal på plass for at dette skal bli en realitet. Og jeg vet jo ikke om kommunen er interessert i dette. Og vi vet heller ikke om vi får kaptial nok til å få avkastning. Men det vi vet og har bevist, er at kirka er et fantastisk lokale å ha kulturbegivenheter i. Vi har Vestafor virkeligheta-festivalene, Ole Paus dro 200 i kirka, vi har hatt negro spirituals, argentinsk tango, hatt utallige intimkonserter med orgel og piano, strykere .. ja vi har vist gang på gang at det er mulig å bruke kapellet. Den tilstrømminga kapellet opplever svarer ikke i nærheten til det folketallet som er i området, sier Rodahl.