HELGEPRATEN MED GUNN SKAGEN

Alder: 42Bor: SistrandaFamilie: Samboer Ole og to barn, Are og LeoAktuell: Tok i november over som butikksjef for Coop Byggmix/Elektro HitraIkke en dag uten: FamilienFavorittmat og drikke: Biff med bearnaisesaus og Pepsi MaxReisemål: Drømmer om å reise til Nashville igjen. Samt besøke Elvis sitt hjem Graceland på ny. Faren min hadde planlagt og bestilt seg tur til Graceland, men døde av kreft etter kort tids sykeleie. Nå er målet at min mor, søster, Are og jeg en dag skal oppfylle hans drømSer: Svært lite TV, men følger med på Farmen kjendis og håper Inga Berit vinner denne gangLytter til: Jeg elsker god, gammel countrymusikk og artisten PinkLeser: Det siste jeg leste var triologien om Oda fra havet og Folket i Spåhålet av Vidar Oskarson. Bøkene var steike bra, jeg klarte nesten ikke legge dem fra meg

Isglatte veier og nysnø skapte svært utfordrende kjøreforhold samme dag som lokalavisa gjorde Helgepraten med den nye Coop-butikksjefen Gunn Skagen.

- Du var dobbelt uheldig i morges, Gunn. Hva skjedde?

- Etter å ha besøkt søsteren min i dag tidlig begynte bilen min å skli bakover. Svogeren min skulle hjelpe meg å dra bilen opp og da skled hans bil inn i fronten min. Det ble bulk. Da jeg deretter skulle kjøre videre begynte jeg å skli bakover igjen og stoppet heldigvis i en sanddyne, hvis ikke hadde både bilen og jeg havnet i sjøen. Men det ble en bulk nummer to. Det hele skulle vært filmet!

En dårlig start på dagen med andre ord, men du virker ikke særlig fortvila over det?

- Det er bare en bil og ikke noe å gruble videre over. Du kan si jeg er en ganske positiv person, det har jeg arva etter pappa.

- Du har ikke kun uflaks, Gunn. For noen år siden vant du en spesiell tur?

- I en ekstratrekning blant de som hadde spilt Lotto vant jeg opphold og billetter for to til Sommer-OL i London i 2012. Min søster Bente og jeg har et veldig nært forhold så premien delte jeg med henne. Vi fikk oss en opplevelse for livet, men jeg er egentlig ikke så veldig sportsinteressert og kommer ikke til å sitte benket foran TV-skjermen når vinter-OL starter. Høydepunktene kan jeg se i ettertid og velger å bruke tiden min på annet. Nå i det siste har det vært mye nytt å sette seg inn i på jobb.

For seks år siden vant Gunn en opplevelse for livet - og den valgte hun å dele med sin søster Bente Dragsnes.

Du tok over som Coop-butikksjef for noen måneder siden. Hvordan har det gått?

- Den 1. november 2017 tok jeg over som butikksjef for Coop Byggmix/Elektro Hitra og det har gått veldig bra. Vi har flinke ansatte, to faste og tre helgevikarer. Den kombinerte elektro- og byggvarebutikken i Fillan har ett års jubileum i mars. Det er også snart et år siden jeg selv startet å jobbe som butikkmedarbeider ved Coop Elektro, men på Sistranda. Da fikk jeg forespørsel om å overta butikksjef-stillingen på Hitra etter Jostein Eidesen ble jeg først litt betenkt. Jeg vet godt hva det innebærer å drive butikk, det er himla mye arbeid og aldri fri. Etter at møbel- og interiørbutikken Emilies hus ble stengt var jeg sikker på at jeg aldri skulle drive butikk mer. Men så trives jeg veldig godt med det likevel og var samtidig klar for nye utfordringer.

Hvordan kan man sammenlikne det å drive Emilies hus med Byggmix/Elektro?

- Ikke noe er likt, verken regnskaps- eller kundemessig. Det er varesortiment fra to helt ulike sjangre og enormt mye å lære. For meg har det gått i butikk i mange år, før Emilies hus arbeidet jeg i butikken Afrodite. Målet mitt er etter hvert å tilbringe mest mulig tid ute i butikken. Det er blant kundene jeg trives aller best.

Vemodig da Emilies hus ble lagt ned?

- Så klart var det veldig trist å skulle avslutte noe man har brukt mye tid og krefter på å bygge opp. Jeg var medeier i Emilies hus sammen med Valborg Bekken og Stig Bremnes, butikken drev vi fra 2007 til 2017. Valborg og Stig har mange jern i ilden, og da de ville gi seg med butikken var det ikke et alternativ for meg å drive den videre alene.

I ti år drev Gunn Skagen interiørbutikken Emilies hus på Sistranda, her med Ina Dragsnes. (arkiv

Hvordan har den nye Coop-butikken blitt mottatt?

- Omsetningsmessig går det greit og folk sier de setter pris på tilbudet. Mest glad er de for elektronikk-biten som det har vært stor etterspørsel etter i Fillan. Nå tenker vi å ta inn enda mer elektronikk etter ønske fra kundene våre. Vi opplever at hyttefolket er flinke til å bruke oss og andre lokale tilbud, øyværingene kunne godt vært flinkere. Vår største konkurrent er netthandelen og den er skremmende for mange butikker, men vårt store fortrinn er at vi kan tilby personlig service. Skulle kundene trenge hjelp kan de fysisk stikke innom oss. Det finnes i dag Coop Elektro og Coop Byggmix på både Hitra og Frøya, noe det er rom for, men opp til folket å bruke skal tilbudet kunne opprettholdes.

Hvordan er det å pendle mellom øyene?

- For meg er det fritid å kjøre bil. Jeg elsker i sitte bak rattet. Så lenge jeg har en jobb jeg trives i spiller det ingen rolle hvor jeg bor og hvor langt jeg må kjøre. Men i vinter har føret vært temmelig håpløst og jeg er ikke alene om å klage på det. På Hitra har det vært dårlig strødd og brøytet i motsetning til naboøya.

Til våren og sommeren blir det vel et annet kjøretøy?

- Å ja, da blir det å ta motorsykkelen til jobb. Jeg liker fart og spenning, det har jeg alltid gjort siden jeg var lita jente. Å kjøre motorsykkel gir meg frihetsfølelsen.

En av Gunns store lidenskaper er motorsykler og så snart anledningen byr seg blir hun å ta sykkelen fra Sistranda til jobben i Fillan. (Dette bildet er av hennes tidligere sykkel)

Hva opptar deg ellers på fritiden, Gunn?

- Familien min og landstedet vårt på Leikvam. Søsteren min har hus på Halten og vi tilbringer en del tid der i sommerhalvåret. Motorsykkel-interessen deler jeg med samboeren min og vi håper det blir mange turer i år. I fjor kjøpte jeg meg en ny motorsykkel, men det ble ikke så mange turer som vi hadde tenkt på grunn av sykdom i familien. Faren min fikk kreft og døde, etter det har jeg fått opp øyene for hvor viktig det er å leve mens man kan og ikke utsette det man har lyst til å gjøre. Det var tøft å miste pappa, men livet må gå videre. Det ønsket også han for oss. Jeg er opptatt av å støtte Kreftforeningens viktige arbeid og synes det er helt utrolig hvordan øyværingene gir til aksjonen Krafttak mot kreft år etter år.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no