Lokalavisa har tidligere skrevet om Per Erviks etterlysning av belysning ved hurtigbåtterminalens parkeringsplass.

Pensjonistparti-politikeren har snakket med flere båtpassasjerer som synes det er vanskelig å ta seg frem over parkeringsplassen i mørket, spesielt når det er glatt i tillegg.

- Hvem som har ansvar her er jeg usikker på. Men uansett om det er vegvesenet, fylkeskommunen eller kommunen, må det være mulig å få til en konstruktiv dialog slik at vi få lys på parkeringsplassen, sa Ervik i januar.

I mellomtiden har han fått avklart hvem som har ansvaret for belysningen.

- Vi har trodd at det var Hitra kommune som eier grunnen her, men det er nå avklart at det er Trøndelag fylkeskommune som er grunneier, og at Statens vegvesen har driftsansvaret for blant annet sikkerhet og lys, sier Ervik til lokalavisa.

Nytt for veivesenet

Han har vært i kontakt med Statens vegvesen ved Jan Ivar Rødal, som sier at det var nytt for han.

- Dette var nye opplysninger for meg, det er nok som følge av forandringer ifb. med etablering av rundkjøringen. Vi skal på vegne av TFK selvsagt utføre disse oppgavene, skriver Rødal i en e-post til Ervik i slutten av januar.

Ervik forventer nå at belysningen kommer raskt på plass.

- Jeg har ikke hørt noe fra veivesenet siden januar. Dette er en så viktig samferdselsåre, at jeg mener alle kluter bør settes til for å få belysningen på plass. Nå går det mot lysere tider, men det bør skje så snart som mulig. På sensommeren bør det være lys i lyktene her, mener Ervik.

Jan Ivar Rødal sier til lokalavisa at han har sendt saken videre i systemet.

- Jeg har for lenge siden sendt det videre til de rette ansvarlige inne i byen som styrer med elektro. Jeg har sagt til dem at det må ordnes opp i den mangelfulle belysningen, som vi har ansvar for. Men jeg har ennå ikke fått svar, sier Rødal.