Buldreveggen er en lavere klatrevegg der man kan klatre sikkert uten tausikring, og der myke "tjukkaser" under skal ta imot hvis man skulle miste grepet.

Nå til har Frøya klatreklubb drevet aktiviteten i klatrehallen i ett år. Interessen for klatring har vært stor, forteller Mattis Aune i klubben.

- I dette året har vi opplevd stor interesse og høy aktivitet. Klubben har i løpet av året fått mer enn hundre medlemmer og vi har nå åpnet for trening fire dager i uka. Vi har en egen driftsgruppe, som holder hallen åpen gjennom frivilligarbeid. Dette er en engasjert gjeng som sørger for at klatring er et trygt og imøtekommende treningsalternativ på øyene. Både driftsgruppa og klubben har medlemmer fra både Hitra og Frøya, forteller Aune.

Klatreklubben har tidligere investert i automatiske sikrere, der maskineri sørger for at det alltid er noen til å passe på tausikringa.

- For å gjøre klatring mest mulig tilgengelig har vi satset på automatiske sikrere. Dette har vært en stor investering for klubben, men vi ser at dette har vært et populært alternativ. Kanskje spesielt for barn og ungdom. Dette har også gjort det mulig for grupper å leie hallen, uten at de har erfaring fra klatring. Pågangen har faktisk vært så stor at vi ser på muligheten til å utvide buldreveggen. En buldrevegg er en lavere vegg som en kan klatre i, uten å sikre seg med tau, forteller Aune.

Frøya klatreklubb søkte styret i Storhallen AS om å få gjøre en permanent utvidelse av buldreområdet, og fikk ifølge Aune ja.

- Vi tror denne utvidelse vil gjøre klatrehallen ende mer attraktiv, både for utleie og på de vanlige treningene, sier han.

Klubben holder klatreklubben på kveldstid tirsdager, onsdager og torsdager samt på dagtid på søndager.

950 50 030 Bjorn.Ronningen@hitra-froya.no