Som lokalavisa Hitra-Frøya fortalte tidligere i dag, har vaktselskapet Alpha Security fått tilslaget på kjøp av den tidligere Bogøs kiosk på Sandstad. Med sentral beliggenhet ved hurtigbåtterminalen, Hitra kysthavn og Hitra industripark, satser selskapet på å samle virksomheten sin på Jøsnøya.

Firmaet driver i dag med 33 ansatte vakthold på ulike typer arrangementer og serveringssteder, men typen virksomhet kan bli utvidet i årene framover. Det forteller styreleder Rune Vitsøe. Han eier selskapet sammen med Roger Reitan, også han hitterværing.

Mobilvektertjeneste

- I fjor ble alle selskap pålagt å ha en bemannet vaktsentral når de har vektere på jobb. Der de aller fleste i vår bransje valgte å leie inn denne tjenesten fra større aktører, valgte vi å etablere en egen vaktsentral. Sentralen skal være bemannet fra ca 30 min før første vekter logger på, og til etter at siste vekter har logget av. Bygget vil dermed være bemannet, i hovedsak, hver fredag og lørdag kveld/natt av en vekter som har sambandskontakt med alle vektere på jobb. Vi har planer om å etablere dette så raskt som mulig. Får vi utviklet vår mobilvektertjeneste, vil sentralen være bemannet så å si døgnet rundt, beskriver Alpha Security i grunnlagsdokumentene til budrunden.

I 2014 startet Roger Reitan (t.v.) og Rune Vitsøe (t.h) opp det Hitrabaserte vaktselskapet Alpha Security. I midten rallykjører Ken Block. Foto: privat

Rett ved havna og industriparken

Selskapet poengterer også selv at de nå vil ha en base strategisk plassert ved Hitra kysthavn på Jøsnøya, som kan stille krav til vektertjenester.

- Vi tenker også, på sikt, å utvide slik at vaktsentralen kan ha oversikt over overvåkningskamera og styre mobilvektere på vaktrunder. Vi har vært i kontakt med Kristiansund og Nordmøre Havn angående ISPS-vakthold på området. Vi har allerede fått forespørsel om å levere mobilt vakthold og ordensvakthold på områder av Jøsnøya, forteller selskapet.

Tidligere Bogøs kiosk (i rød ring) ligger sentralt ved hurtigbåtanløpet på Sandstad.

Samler aktiviteten

Vaktselskapet kjøper bygget av Hitra kommune for drøyt 300.000 kroner, og planlegger å legge betydelige investeringer i å gjøre bygget moderne, større og høyere.

- I hovedsak ønsker vi at eiendommen skal bli en base og samlingspunkt for våre ansatte, men samtidig et naturlig treffsted der våre faste og potensielle kunder, egne ansatte og konkurrenter kan komme innom. Vi vil blant annet flytte mye av administrasjonen fra hjemmekontor og til kontorer i bygget. Vi har nå masse utstyr som gjerder, sluser og scenebarrikader lagret rundt om. Vi har nå tegnet inn et lager i bygget, som gjør at vi kan ha alt samlet på en plass, forteller Vitsøe.

Moderniserer og gjør større

Alpha Security har overfor kommunen beskrevet en utbygging som vil gjøre bruksarealet betydelig større enn dagens rundt 100 kvadratmeter.

- Vi tenker å utvide grunnarealet med ca 8 meter mot Trønder Energi, og ca 3,5 meter mot tunellen. I tillegg tenker vi å sette på takstoler som gir oss en ekstra etasje. Vi vil da få et grunnareal på 249kvm, og et areal i 2. etasje på ca 170kvm. Grunnplanet er tenkt til møtelokaler, utleiekontorer, evt. overnatting, lager samt et inngangsparti for Alpha Security AS og leietakere. Andre etasje er i hovedsak tenkt for vårt eget bruk med kontorer, møte/kurslokaler, vaktsentral og felles/oppholdsrom for ansatte og bemanningen av sentralen, forteller de.

- Vi har en leitaker klar, som ønsker å ta bygget i bruk så snart vi får tilgang. Vi har som mål å få bygget ferdigstilt til selskapet fyller fem år, i februar 2018. Vi vil prioritere utleiedelene, for så å ferdigstille våre egne områder.

Vil vokse langsommere

Alpha Security AS eies av Rune Vitsøe og Roger Reitan, med like eierandeler. Selskapet ble etablert i 2014.

- Vi økte omsetningen fra 800.000 kroner første år til ca 2,4 millioner kroner i tredje år. Vi har etter hvert følt på at vi har vokst litt for fort, og har deretter senket aktiviteten noe. For sommeren 2018 har vi igjen satset på å få nye oppdragsgivere, og skal ha ansvaret for sikkerheten på konserter og festivaler i fra Rørvik og Kolvereid i nord, til Skånevik og Vikedal i sør. Vi har akkurat nå ni nye personer under utdanning, forteller selskapet.