I 2010 skrev lokalavisa Hitra-Frøya at anleggsarbeidet var i gang og at Sentrumsparken skulle bli et nytt møtested i Fillan sentrum.

Foruten en parkert bil i ny og ne står den gruslagte plassen (som er en del av Sentrumsparken) mellom Hjorten Hotell Hitra, Mediehuset og Hitra helsetun stort sett ubrukt. Fra tid til annen har det blitt diskutert hva denne tomme grusplassen kan brukes til. Og sist lokalavisa skrev en større artikkel om dette ble det blant annet foreslått å benytte den ledige plassen til både lekeplass og til utescene for konserter og andre aktiviteter. Dette var i 2015 og det har fortsatt ikke skjedd noe. Men nå skal Sentrumsparken diskuteres på nytt.

Ungdomsrådet på banen

- Det har på politisk nivå blitt bestemt at det skal gjøres noe med plassen, forteller arealplanlegger i Hitra kommune, Marit Aune til lokalavisa Hitra-Frøya. For å finne ut hva man kan gjøre har det kommet ønske fra politikerne om å engasjere Hitra ungdomsråd (HUR). HUR skal derfor arrangere en workshop for å få innspill og forslag til hva den tomme grusplassen kan brukes til videre.

Hitra ungdomsråd (HUR) 2017-2018: Adrian Flathagen Selsbak, Kevin Hjertås Nielsen (leder), Frida Schjetne Johnsen, Petter Angelvik, Vetle Øverland Rømuld, Anfal El Yamani og Jo Lie Rønningen. Ikke til stede da bildet ble tatt: Steinar Fjeldvær og Sandy Köckeritz. Foto: Hitra kommune

Øyværinger på gata om parkenLokalavisa Hitra-Frøya har i den anledning spurt øyværinger hva de synes sentrumsparken/grusplassen kan brukes til?

Bayan og Mathilda:- Vi savner flere aktiviteter for barn i Fillan, så i parken kunne det vært tilrettelagt for dem. Vi skulle dessuten ønske at det var en søndagsåpen dagligvare butikk i sentrum og for eksempel en Burger King eller McDonalds her.

Bayan og datteren Mathilda.

Marit og hunden Sasha:

- Det mangler en lekeplass i Fillan. Jeg synes også at det kan bli plassert ut benker og bord her i Sentrumsparken. Det har blitt lagt penger i å ordne opp i Dyet, så da kan det også bli lagt noen kroner til å fikse i stand denne plassen midt i sentrum.

Marit og hunden Sasha.

Åse og Per:

- Det hadde vært fint med sittegrupper i Sentrumsparken, men med tanke på været så burde de kanskje vært under tak, sier Åse. Hun ser også for seg at det kunne vært koselig med en lite kaféservering i parken sommerstid.- Før var det en lekeplass i Fillan, men den har visst forsvunnet. Kanskje kan man samle litt lekeapparat her, legger Per til.

Ekteparet Åse og Per.